24 Aralık 2016 Cumartesi

➤ Cindrerella And Four Knights























-- Cinderella And Four Knights -- 

Türü : Gençlik, Romantik
Bölüm Sayısı : 16
Yapım Yılı :  2016
Oyuncular :
Jung Il Woo - Kang Ji Woon
Park So Dam - Eun Ha Won
Ahn Jae Hyeon - Kang Hyun Min
Lee Jung Shin - Kang Seo Woo
Choi Min - Lee Yoon Sung
Son Na Eun - Park Hye Ji 

Konusu :
Eun Ha Won, annesini bir kazada kaybettikten sonra, babası, üvey annesi ve üvey kızkardeşi ile birlikte yaşamaya başlar. Aile üyeleri tarafından dışlandığı için yalnız bir hayat sürmektedir. Bir gün hayatı tamamen değişir ve hayallerini gerçekleştirebileceğini öğrenir fakat bunun için başarması gereken görevler vardır ve 3 erkek kuzen ile birlikte yaşamaya başlar.

Eun Ha ( Cinderella'mız olur kendisi) annesini küçükken bir kazada kaybetmiş ve babasının sonradan tekrar evlenmesi ile üvey annesi ve üvey kız kardeşi ile birlikte yaşıyor. Ancak babasının işi dolayısıyla eve pek sık gelmemesinden dolayı o yokken üvey annesi ve kız kardeşinden hep eziyet görüyor ve babası gelince ikiside birden meleğe dönüyorlar :))))
Eun Ha, annesinin de dileğini gerçekleştirerek bir öğretmen olmak ister. Zeki bir lise öğrencisidir ve hayalini gerçekleştirebilmek için sürekli part-time  işlerde çalışır. Bir gün annesini ziyaret ettiğinde, babasının borçları ödemediğini ve annesinin küllerinin yerinden kaldırıldığını öğrenir. 




Kang Ji Woon, başkan Kang 'ın ortanca torunudur. Geçmişi acı dolu, öğrenemk istediği bir çok şey olan biridir. Başkan Kang' a tepkilidir. Yetimhanede büyümüştür ve geç bulunmuştur. Bulunduktan sonra Başkan Kang'ın isteği ile Gökevi'ne getirilmiştir fakat kendisini bu aileden biri olarak görmez.

Hyun Min'in küçüklük arkadaşı  Hye Jin'den hoşlanmaktadır.




Kang Hyun Min , Kore'nin en zenginlerinden biri olan Başkan Kang'ın en büyük torunudur. Cazibesine çok güvenir, çapkın fakat iyi niyetli, geçmişinde unutamadığı hatıraları olan biridir.Doğduğundan beri "Gökevi"nde yaşamaktadır. Eun Ha bir part- time işini yaparken onunla tanışır ve ona bir teklif yapar.



Kang Seo Woo, Başkan Kang'ın en küçük torunudur. Tatlı, nazik, sevimli bir şarkıcıdır. Tüm dünyası müziktir.  Eun Ha 'ya en sıcakkanlı davrananda o olur.

Bu üç kuzen Başkan Kang'ın varisleridir ve aynı evde yaşamaktadırlar fakat hiç bir araya gelmezler ve hiç anlaşamazlar. Özellikle Hyun Min ve Ji Woon arasında ayrı bir öfke savaşı vardır. 3 Kuzenin de aileleriyle ilgili ayrı geçmiş acıları, anıları vardır. Başkan Kang ise bu üç kuzenin halinden hiç memnun değildir ve bir araya gelmelerini istemektedir.

Kang Hyun Min 'in yanında Eun Ha ile Başkan Kang'ın düğününe gelmesi ve onu nişanlım diye tanıtmasıyla ortalık karışır. Hyun Min, dedesinin düğününü mahvetmek istemiştir fakat planı ters teper. Eun Ha'nın davranışlarından etkilenen Başkan ona bir teklif yapar. Eun Ha'nın torunlarını bir araya getirebileceğine inanır ve ondan Gökevinde yaşamasını ister,  ona görevler vererek bu görevleri başarmasını ister karşılığında da onun hayallerini gerçekleştirmesine yardım edecektir. Ancak bir şartı vardır, Gökevinde  aşk yasaktır..
⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

13 Aralık 2016 Salı

➤ - Pinocchio -


-- Pinocchio / Pinokyo --
Türü : Fanstastik, Romantik , Dram
Bölüm Sayısı : 20
Yapım Yılı : 2014- 2015
Senarist : Park Hye Ryun
Yönetmen : Jo Soo Won
Konu :
Muhabir olma hayaliyle büyüyen ve pinokyo hastalığına sahip olan Choi In Na ve acı bir geçmişe sahip, geçmişin intikamını almak istemesiyle muhabir olmaya karar veren Choi Dal Po 'nun bir yayın şirketinde işe girmesini, intikamını, aşkını ve arkadaşlıklarını konu alır.
Oyuncular :
Park Shin Hye - Choi In Ha
Lee Jong Suk -  Choi Dal Po / Ki Ha Myung
Kim Young Kwang -  Seo Bum Jo
Lee Yoo Bi - Yoon Yoo Rae
Shin Jung Geun - Choi Dal Pong
Lee Pil Mo - Hwang Gyo Dong
Yoon Gun Sang - Ki Jae Myung
Jin Kyung - Song Cha Ok

Çok hızlı konuyu biraz daha açarsak;
Her şey Ki Ha Myung'un ailesini sırasıyla trajik olaylar sonucu kaybetmesiyle başlıyor. Ve kendini Choi In Ha'nın dedesinin yanında bulur. Dedesi vefat eden büyük oğlunun ölümünü hala kabullenemediği için onun ölen oğlu olduğuna inanıyor ve onu evlat ediniyor böylece adı Choi Dal Po oluyor. Choi In Ha ve babası dedesinin yanına yerleşiyorlar ve In Ha ile Dal Po birlikte büyüyorlar.  Choi In Ha'nın Pinokyo hastalığı bulunuyor ( Yalan söylediği zaman hıçkırmaya başlıyor.) ama en büyük hayali muhabir olmak oluyor. Choi Dal Po kızımızdan çok hoşlansa da ailesini kaybetmek istemediği için duygularını belli etmiyor. Geçmişinden bir kişiyle karşılaşınca intikam almaya karar verir ve oda muhabir olmak ister. Rakip kanallarda muhabir olurlar ancak Dal Po 'nun intikam almak istediği kadın ünlü bir muhabir ve Choi In Ha'nın yıllardır görüşmediği annesidir. In Ha, babasının ve annesinin boşanmasıyla babası ile birlikte dedesinin yanına taşınmıştır ve annesiyle o günden beri görüşmemiştir ama  annesinin ona hiç cevap vermemesine rağmen yıllarca ona mesaj atar. Mesajları alan kişiyse başkasıdır..



❋ Öncelikle dizinin dikkat çekici bir kadrosu var. Park Shin Hye'yi severim ama oyunculuğuna eleştirilerde bulunduğum oluyordu. Bu dizide kesinlikle oyunculuğunu geliştirdiğini gördüm ve daha da beğendim. Lee Jong Suk 'un ise hem kendisi hem oyunculuğu çok güzeldi zaten :) İkili olarak da çok güzel bir uyum sağlamışlar kesinlikle, çok yakışmışlardı, pek bi tatlılardı :)


❋ Şu Pinokyo hastalığı hoşuma gitti, dizilerde olan karmaşıklıklar, tripler, yanlış anlaşılmalar, bize yeter artık dedirten olaylar bu hastalık sayesinde yaşanmadı. Kızımız Dal Po dan hoşlandığını fark ettiğinde söylemekten başka çaresi kalmadı, kendine bile yalan söylese hıçkırmaya başlıyor çünkü. Ee tabii aslında bu da çok komik olaylara ve sorunlara vesile olabiliyor.
⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

11 Aralık 2016 Pazar

➤ Gizemli Dizi Meraklılarına : Bad Guys ‼︎

- BAD GUYS - 
Türü : Polisiye, Aksiyon, Dram, Gizem
Yapım Yılı : 2014
Bölüm Sayısı : 11
Senarist : Han Jung Hoon
Yönetmen : Kim Jung Min
Oyuncular : 
Kim Sang Joong - Oh Goo Tak 
Park Hae Jin - Lee Jung Moon
Ma Dong Seok - Park Woong Cheol
Jo Dong Hyuk - Jung Tae Soo
Kang Ye Won - Yo Mi Young
Kang Shin il - Nam Goo Hyun
Konu :
Artan gizemli, çözülemeyen şiddet suçlarıyla mücadele etmek için hırslı bir polis şefi olan Oh Goo Tak suçlulardan oluşan bir ekip kurar.Acı bir geçmişi olan ve daha önce askıya alınan polis şefi Oh Goo Tak takıma,her birinin ayrı bir hikayesi olan üstün zekası ile en genç seri katil Lee Jung Moon, bir gangster olan Park Woong Cheol, profesyonel bir seri katil olan Jung Tae Soo ve bir polis memuru Yo Mi Young 'u alır. Suçlulardan oluşan bu ekip hem birlikte çalışmaya hemde suçları çözmeye çalışacaktır.


Oh Goo Tak, Kim Sang Joon tarafından canlandırılıyor. Daha önce City Hunter da izlemiştim ve beğenmiştim. Fakat bu dizide bence kesinlikle harikalar yaratmış, oyunculuğu çok iyiydi.Dizide, lakabı "kuduz köpek" olan bu abimizin kesinlikle karakteri çok iyi canlandırdığını söyleyebilirim.Kızı ile birlikte yaşayan ve kızına çok düşkün olan Oh Goo Tak, cinayet masasının en iyi dedektiflerinden biridir. Birgün kızının araştırdığı seri cinayetlerden birine kurban gittiğini öğrenir ve dünyası başına yıkılır. Katilini bulamaz ve deliye döner, mesleğinin kötüye kullanmaktan askıya alınır. O gördüğümüz sevecen, iyi niyetli adam gitmiş yerine hırslı, sert, intikamcı biri gelmiştir. Bir seri cinayet davasında Oh Goo Tak'ın arkadaşı olan Emniyet müdürü'nün(Kang Shin İl) oğlunun ölmesiyle göreve tekrar dönmesi istenir fakat Oh Goo Tak'ın bir şartı vardır; Şuçluları yakalamak için çeşitli yetenekleri olan suçlulardan oluşan bir ekip kurmak ister.



Park Hae Jin, soğuk kanlı, üstün zekaya sahip Lee Jung Moon karakterini canlandırıyor. Matematik olimpiyatlarını genç yaşta kazanan, IQ'su çok yüksek olan ülkenin en genç seri katilidir. Yapılan Psikopatlık testinde çok yüksek bir puan almıştır. Fakat işlediği hiç bir cinayeti hatırlamamaktadır. Oh Goo Tak ile bir geçmişleri vardır ve  onun teklifini kendini test etmek için kabul eder. Park Hae Jin'i Man From The Stars 'dan beri çok severim. Bu dizide de çok güzel oynamış.








⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

1 Aralık 2016 Perşembe

➤ I Remember You / Hello Monster ‼︎


-- Hello Monster / I Remember You --
Tür : Aksiyon, Romantik, Gizem
Bölüm Sayısı : 16
Yönetmen : No Sang Hoon
Senarist : Kwon Ki Young
Yapım Yılı : 2015
Oyuncular :
Seo In Guk - Lee Hyun
Jang Na Ra - Cha Ji An
Choi Won Young - Lee Joon Ho
Park Bo Gum -  Jung Sun Ho
Lee Chun Hee - Kang Eun Hyeok
Kim Jae Young - Min Seung Joo
Son Seung Won - Choi Eun Bok
Min Sung Wook - Son Myeong  Woo 
Konu :
Lee Hyun Amerikada çalışan cinayet suçlarında uzmanlaşmış zeki ve yetenekli birisidir. Bir gün gizemli bir mesaj ile  Kore'ye geri döner ve geçmişi ile yüzleşmeye başlar. Cha Ji An ise bir polis memurudur ve bir cinayet ekibinde yer alır.  İkili bir cinayet davası ile karşılaşır fakat Cha Ji An zaten Lee Hyun'u daha önceden tanıyordur.  Lee Hyun da ekibe dahil olur.


Çok fazla spoiler vermeden biraz daha konuyu açmak istiyorum çünkü izlerkenki alıcağınız keyif kaybolsun istemem.
Lee Hyun, küçüklüğünden beri çok zeki bir çocuk, erkek kardeşi ve babası ile birlikte yaşıyor. Babasının karakolda psikolog  olması sebebiyle seri katil olan Lee Joon Yeong  ile tanışıyor ve tüm hayatı değişiyor diyebiliriz. Lee Joon Yeong genç Lee Hyun ile tanışıyor ve birbirlerini çok benzetiyor birbirleriyle sırlarını paylaşıyorlar. Yoon Yeong hapisten kaçınca olaylar gelişiyor ve yıllar sonra Lee Hyun Amerikada cinayet vakalarında ünlü bir profesör olmuş bir şekilde karşımıza çıkıyor.Geçmişte yaşadığı travma yüzünden çoğu çocukluk anısını hatırlamıyor. Cha Ji An ise babasının ölümü ardındaki gerçeği bulmak için polis oluyor. Ve bir ekipte cinayet bölümünde çalışıyor. (Bu ekibi de çok sevdim bu arada ) . Cha Ji An, Lee Hyun'u gördüğü anda tanısa da Lee Hyun, Cha Ji An'ı hatırlamıyor. Ekibimiz suçları çözerken kendi geçmişleri de aydınlanıyor.



✔︎  Lee Hyun, Seo In Guk ve Cha Ji An da Jang Na Ra tarafından canlandırılıyor. Jang Na Ra'yı Fated To Love You dan beri Seo In Guk 'uda Reply 1977 ve Master's Sun dan beri seviyorum ve özellikle Seo In Guk'un bu dizide ki oyunculuğunu çok çok beğendim.  Lee Joon Yeong'u D.O, Jung Sun Ho avukatımızı ise Park Bo Gum canlandırıyor ve bence ikisi de harika bir iş çıkarmış.Daha önce It's Okay, That's Love da da D.O 'nun oyunculuğunu beğendiğimi söylemiştim.

⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎