11 Aralık 2016 Pazar

➤ Gizemli Dizi Meraklılarına : Bad Guys ‼︎

- BAD GUYS - 
Türü : Polisiye, Aksiyon, Dram, Gizem
Yapım Yılı : 2014
Bölüm Sayısı : 11
Senarist : Han Jung Hoon
Yönetmen : Kim Jung Min
Oyuncular : 
Kim Sang Joong - Oh Goo Tak 
Park Hae Jin - Lee Jung Moon
Ma Dong Seok - Park Woong Cheol
Jo Dong Hyuk - Jung Tae Soo
Kang Ye Won - Yo Mi Young
Kang Shin il - Nam Goo Hyun
Konu :
Artan gizemli, çözülemeyen şiddet suçlarıyla mücadele etmek için hırslı bir polis şefi olan Oh Goo Tak suçlulardan oluşan bir ekip kurar.Acı bir geçmişi olan ve daha önce askıya alınan polis şefi Oh Goo Tak takıma,her birinin ayrı bir hikayesi olan üstün zekası ile en genç seri katil Lee Jung Moon, bir gangster olan Park Woong Cheol, profesyonel bir seri katil olan Jung Tae Soo ve bir polis memuru Yo Mi Young 'u alır. Suçlulardan oluşan bu ekip hem birlikte çalışmaya hemde suçları çözmeye çalışacaktır.


Oh Goo Tak, Kim Sang Joon tarafından canlandırılıyor. Daha önce City Hunter da izlemiştim ve beğenmiştim. Fakat bu dizide bence kesinlikle harikalar yaratmış, oyunculuğu çok iyiydi.Dizide, lakabı "kuduz köpek" olan bu abimizin kesinlikle karakteri çok iyi canlandırdığını söyleyebilirim.Kızı ile birlikte yaşayan ve kızına çok düşkün olan Oh Goo Tak, cinayet masasının en iyi dedektiflerinden biridir. Birgün kızının araştırdığı seri cinayetlerden birine kurban gittiğini öğrenir ve dünyası başına yıkılır. Katilini bulamaz ve deliye döner, mesleğinin kötüye kullanmaktan askıya alınır. O gördüğümüz sevecen, iyi niyetli adam gitmiş yerine hırslı, sert, intikamcı biri gelmiştir. Bir seri cinayet davasında Oh Goo Tak'ın arkadaşı olan Emniyet müdürü'nün(Kang Shin İl) oğlunun ölmesiyle göreve tekrar dönmesi istenir fakat Oh Goo Tak'ın bir şartı vardır; Şuçluları yakalamak için çeşitli yetenekleri olan suçlulardan oluşan bir ekip kurmak ister.



Park Hae Jin, soğuk kanlı, üstün zekaya sahip Lee Jung Moon karakterini canlandırıyor. Matematik olimpiyatlarını genç yaşta kazanan, IQ'su çok yüksek olan ülkenin en genç seri katilidir. Yapılan Psikopatlık testinde çok yüksek bir puan almıştır. Fakat işlediği hiç bir cinayeti hatırlamamaktadır. Oh Goo Tak ile bir geçmişleri vardır ve  onun teklifini kendini test etmek için kabul eder. Park Hae Jin'i Man From The Stars 'dan beri çok severim. Bu dizide de çok güzel oynamış.








⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎





Ma Dong Seok, Park Woong Cheol karakterini canlandırıyor. Yumrukları sağlam, çevresi geniş, yeraltı dünyasında namını salmış bir gangster Woong Cheol. İşlerini her zaman yumruklarıyla halletmeyi tercih ediyor. Oh Goo Tak, her birine her suçu çözdüklerinde cezalarının azalacakları teklifiyle geldiğinde bu teklifi kabul ediyor. Cezasının azalması için büyük bir hevesle suçluları yakalamaya çalışıyor.  Aslında bu ekipteki en komik insanlardan olabilir bence :)








Jo Dong Hyuk, usta bir kiralık katil olan Jung Tae Soo karakterini canlandırıyor.İşinde en iyilerden biri. Öyle ki polis işlediği cinayetlerle ilgili onu yakalayacak tek bir ipucu bile bulamamış, hakkında hiçbir şey bilmemektedir. Peki nasıl tutuklandı ? derseniz.. Kendisi teslim olmuştur. Nedenini ise izleyipte görün derim.. Özellikle dövüş sahneleri çok güzeldi.
Soğuk kanlı ama vicdanlı bir yapıya sahip ve onunda canını acıtan bir geçmişi var bence oyunculuğu ile de bunları çok güzel yansıttı. Daha önce bir dizide izlediğimi hatırlamıyorum Jo Dong Hyuk 'u fakat bu dizide çok beğendim.







Kang Ye Won, dizide müfettiş  Yoo Mi Young karakterini canlandırıyor. Daha önce bir dizi yada filmde izlediğimi hatırlamıyorum Kang Ye Won'u, açıkcası beğenmedim de. Dizinin başından beri hiç ısınamadım. Sanki karaktere uyum sağlayamamış tam oturmamıştı, bence çok yapay sahneleri vardı beğenmediğim tek karakter buydu.



◉ Dizinin senaryosu gerçekten çok başarılıydı.Başından sonuna kadar bir gizem, bir heyecan hakimdi ve karakterler tam olarak oturmuş, hepsinin ayrı ayrı hikayeleri çok etkileyici, bağlantıları ise çok güzeldi. Senaryonun harici, dizinin kadrosu da çok iyiydi. Bu tarz ekip odaklı dizileri çok severim ve bu dizide de kesinlikle bu ekibe 
Ba- Yıl - Dım. Her birinin oyunculuğu çok güzel ve etkileyiciydi. Park Hae Jin, karakterinin getirdiği, soğuk kanlılık, sessiz ve aşırı sakin tavrı direk yansıtabildi. Ma Dong Seok'un oyunculuğunu zaten beğenirim ve bu dizide de çok iyiydi. Jo Dong Hyuk'u izlediğim ilk dizisi olmasına rağmen beğendim zaten onun  karakteri ayrı bir güzeldi bence.Ama özellikle Kim Sang Joon harikalar yaratmış bu dizide.Sevecen, yumuşak bir baba olan bir dedektiften çoğu sahnede korkutucu, hatta psikopatlaşan birine dönüşümü müthişti.
Aksiyon sahnelerine ise diyecek bir şey bulamıyorum belki bazı sahneleri beğenmesenizde çoğu abartılı diziye göre aksiyon sahneleri kesinlikle çok iyiydi.Bence yönetmen de senarist gibi çok güzel bir iş başarmış. Hem aksiyon sahneleri, hem dizide hakim olan o karanlık sahneler çok güzeldi.
Bence kesinlikle bu türün en başarılı dizilerinden biri olabilir. 
İlk önce cezalarını azaltmak için bu teklifi kabul eden ve birbirleriyle hiç anlaşamayan bur ekibin sonradan insan hayatını kurtardıklarında yaşadıkları hisleri farketmeleri ve her bölüm birbirleriyle bağlantılarını keşfetmeleri, birçok gizem içerisinde bir ekip haline gelmelerini izlemek çok keyifliydi.

Dikkat ! Buradan Sonrası Spoiler !!
(Diziyi izlemediyseniz burayı sakın okumayın, bence gidin direk başlayın. :))

Dizi boyunca kafamın karıştığı, emin olmadığım anlar oldu. Ne kadar lee Jong Moon'un katil olmadığını düşünsemde arada şüphelenmedim diyemicem... Lee Jong Moon'un Oh Goo Tak'ın kızının katili olarak suçlandığından şüphelenmiştim fakat Oh Goo Tak 'ın Jong Moon'u hapse atmak için sahte delil yaratıp ona tuzak kurmasını gerçekten beklemiyordum. Çok acıdım çocuğa çok.. hem kız arkadaşının ihanetine uğramış, hem işlemediği bir suç yüzünden hapse girmiş hemde suçları hatırlamadığı için kafayı 
yemiş. Oh Goo Tak tamamiyle kızının katilini bulamayınca delirmiş ve tek şüpheli o olduğu için kendini onun olduğuna ikna etmiş fakat sonra vicdan yapıp onu gözlemlemeye başlamış belli ki. Oysa ki asıl ölüm sebebi Oh Goo Tak'ın hırsıymış sadece. Bu gerçekleri öğrendiğinde de ona çok üzüldüm. Kızının ölüm sebebi için bir suçlu ararken ve kızını öldürme sebebini öğrenmek isterken, kendi hırsının buna sebep olduğunu öğrendik. Bunu öğrenmek beni etkileyen sahnelerdendi. 
Jung Tae Soo'nun ise ortada hiçbir delil yokken gidip neden teslim olduğunu dizinin başından beri merak etmiştim, öğrenincede çok üzüldüm. Ailesi olarak gördüğü insanları teker teker kaybetmesi de beni üzen sahneler arasında oldu. Öldürmesi için Jong Moon'un resminin verildiğini öğrendiğimde yine şaşırdım. Zaten dizi boyunca Jong Moon'un resimleri herkesin elinde gezdi, herkese öldürülmesi için verildi. Tae Soo'ya da verildi, Park Woong Cheol'a da verildi. Bizde neler olduğunu anlamak için düşündük durduk. 
Park Woong Cheol, bence komik biriydi ve diğer karakterlerle olan ilişkisi de çok hoşuma gitti. İlk başta sadece cezasındaki indirim için çalıp sonra yaptığı şeyi sevmesi ve kimseyle anlaşamayıp güvenemezken Tae Soo ve Jung Moon ile kurduğu ilişkiyi çok beğendim. Başlarda birbirleriyle yarış halinde olan bu ekip sonlara doğru birbirlerine düştüklerinde ve her birinin diğerini öldürmek için sebepleri ortaya çıkınca birbirlerini öldürmeyi denemeleri ama öldürememeleri aralarındaki bağı ortaya koymak adına güzel sahnelerden biriydi. 

Diziden Sahneler :







Eğer bu tür dizileri seviyorsanız hiç durmayın ve hemen izleyin derim :)

-- İYİ SEYİRLER --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder