13 Aralık 2016 Salı

➤ - Pinocchio -


-- Pinocchio / Pinokyo --
Türü : Fanstastik, Romantik , Dram
Bölüm Sayısı : 20
Yapım Yılı : 2014- 2015
Senarist : Park Hye Ryun
Yönetmen : Jo Soo Won
Konu :
Muhabir olma hayaliyle büyüyen ve pinokyo hastalığına sahip olan Choi In Na ve acı bir geçmişe sahip, geçmişin intikamını almak istemesiyle muhabir olmaya karar veren Choi Dal Po 'nun bir yayın şirketinde işe girmesini, intikamını, aşkını ve arkadaşlıklarını konu alır.
Oyuncular :
Park Shin Hye - Choi In Ha
Lee Jong Suk -  Choi Dal Po / Ki Ha Myung
Kim Young Kwang -  Seo Bum Jo
Lee Yoo Bi - Yoon Yoo Rae
Shin Jung Geun - Choi Dal Pong
Lee Pil Mo - Hwang Gyo Dong
Yoon Gun Sang - Ki Jae Myung
Jin Kyung - Song Cha Ok

Çok hızlı konuyu biraz daha açarsak;
Her şey Ki Ha Myung'un ailesini sırasıyla trajik olaylar sonucu kaybetmesiyle başlıyor. Ve kendini Choi In Ha'nın dedesinin yanında bulur. Dedesi vefat eden büyük oğlunun ölümünü hala kabullenemediği için onun ölen oğlu olduğuna inanıyor ve onu evlat ediniyor böylece adı Choi Dal Po oluyor. Choi In Ha ve babası dedesinin yanına yerleşiyorlar ve In Ha ile Dal Po birlikte büyüyorlar.  Choi In Ha'nın Pinokyo hastalığı bulunuyor ( Yalan söylediği zaman hıçkırmaya başlıyor.) ama en büyük hayali muhabir olmak oluyor. Choi Dal Po kızımızdan çok hoşlansa da ailesini kaybetmek istemediği için duygularını belli etmiyor. Geçmişinden bir kişiyle karşılaşınca intikam almaya karar verir ve oda muhabir olmak ister. Rakip kanallarda muhabir olurlar ancak Dal Po 'nun intikam almak istediği kadın ünlü bir muhabir ve Choi In Ha'nın yıllardır görüşmediği annesidir. In Ha, babasının ve annesinin boşanmasıyla babası ile birlikte dedesinin yanına taşınmıştır ve annesiyle o günden beri görüşmemiştir ama  annesinin ona hiç cevap vermemesine rağmen yıllarca ona mesaj atar. Mesajları alan kişiyse başkasıdır..



❋ Öncelikle dizinin dikkat çekici bir kadrosu var. Park Shin Hye'yi severim ama oyunculuğuna eleştirilerde bulunduğum oluyordu. Bu dizide kesinlikle oyunculuğunu geliştirdiğini gördüm ve daha da beğendim. Lee Jong Suk 'un ise hem kendisi hem oyunculuğu çok güzeldi zaten :) İkili olarak da çok güzel bir uyum sağlamışlar kesinlikle, çok yakışmışlardı, pek bi tatlılardı :)


❋ Şu Pinokyo hastalığı hoşuma gitti, dizilerde olan karmaşıklıklar, tripler, yanlış anlaşılmalar, bize yeter artık dedirten olaylar bu hastalık sayesinde yaşanmadı. Kızımız Dal Po dan hoşlandığını fark ettiğinde söylemekten başka çaresi kalmadı, kendine bile yalan söylese hıçkırmaya başlıyor çünkü. Ee tabii aslında bu da çok komik olaylara ve sorunlara vesile olabiliyor.
⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

❋ Dizinin aslında çok önemli bir konusu olduğunu ve çok güzel bazı mesajlar verdiğini düşünüyorum. Özellikle medya hakkında, medyanın nasıl kullanıldığı hakkında.Büyük bir olayı başka büyük bir olay yaratarak kapamalarının, Tv'nin insanlar üzerindeki etkilerini, baktığımız ve gördüğümüz şeyin aslında çok daha farklı olabileceğinin örnekleri vardı. Aslında yaşadıkları çok zor ve gerçekçiydi. Bu açıdan dikkat çekici ve heyecanlı devam etti.
(Kötü Kadın Müzeyyen:))

❋ Dizinin ilk bölümünden beri Dal Po'nun yaşadıkları, mücadelesi sizi üzmeyi başarıyla yerine getiriyor ve etkilemeye de devam ediyor. Aslında ortada acı bir aile dramı var ve hem Dal Po hem abisi ailelerinin bir hiç uğruna parçalanmasını kaldıramıyorlar. Abisi Dal Po'yu öldü sanıyor ve ikilinin buluştuğu sahne de gerçekten çok güzeldi. Ama bence en etkileyeyici sahnelerden biri Dal Po'nun abisinin haberinin muhabiri olup onun haberini yaptığı, ve gerçek kimliğine büründüğü sahneydi.


❋ Yıllarca In Ha'nın gönderdiği mesajları alan tatlış mı tatlış Seo Bum Jo ise bu mesajlardan çok etkilenen ve sonunda In Ha'yı bulmaya karar verip muhabir olmaya çalışan annesinin kuzusuu, iyi kalpli ikinci çocuğumuz. Çok tatlı,  bir roldeydi !! Hem In Ha ile hemde Dal Po ile(özellikle son bölümlere doğru) olan ilişkisi çok hoşuma gitti.

 ❋ İlişki demişkenn, Dal Po ile babasının (InHa'nın dedesi) ilişkisi de çok güzeldi :)



Yoon Yoo Rae ise hırslı, meraklı bir muhabiri canlandırıyor. Başta Choi Dal Po'dan hoşlanan kızımızın daha sonra "Cap" Gyo Dong ile cok tatlı sahneleri oluyor.
Onların açısından daha güzel bir sonuç isterdim açıkcası :)






Şefimiz, Dal Po 'nun çalıştığı kanaldaki  yetkili fakat onunla olan geçmişi daha da eskiye dayanıyor. Bu meslekte kendilerini kaybedenlerin yanı sıra hala vicdanını koruyanlardan.  






❋ Dizide birçok da komik sahne vardı. In Ha'nın babasıyla olan sahnelerinde hem çok komik hem çok tatlılardı. Özellikle Babasının Dal Po'nun In Ha'dan hoşlandığını öğrendikten sonra kurduğu hayaller çok komikti :)

❋ Özellikle Dal Po'nun yaşadıkları ağır, mücadelesi çok zorluydu. Lee Jong Suk, gerçekten çok güzel oynayıp hem güldürdü hem ağlattı. Oyunculuğu çok çok iyiydi. Dram sahnelerini yaşattı bildiğin ki bu dizide bu çok önemliydi. Bu dizide kendisini daha da bir sevdim diyebilirim. Yine harikasın Oppa !! :)


Ben severek izledim. Etkilendiğim, güldüğüm, gözlerimi dolduran bir çok sahne oldu. Umarım sizinde hoşunuza gider :) 

Görüntülerr :


Dizideki en komik karakterlerden :)


Abi - Kardeşin buluşması.. 











Bunada çoğu sahnedeki tepkim diyelim :)

-- İYİ SEYİRLER -- :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder