19 Ocak 2017 Perşembe

➤ W/ Two Worlds


-- W - Two Worlds --
Türü : Fantastik, Romantik
Bölüm Sayısı : 16
Yapım Yılı : 2016
Yönetmen : Jung Dae Yoon
Senarist : Song Jae Jung
Oyuncular :
Lee Jong Suk - Kang Chul
Han Hyo Joo - Oh Yeon Joo
Lee Tae Hwan - Seo Do Yoon
Lee Si Un- Park Soo Bong
Jong Eu Gene - Yoon So Hee
Konu:
Dizi 30'lu yaşlarında bir çizgi roman yazarının kızı olan asistan doktor Oh Yeon Joo ile farklı bir boyutta bir çizgi roman evreninde yaşayan Kang Chul arasındaki aşkı anlatmaktadır.

* İlk öncelikle belirtiyim, dizinin konusu o kadar ilginç ve güzeldi ki zaten 1-0 önde başladı. Senaryo çok iyiydi ve bu sağlam hikayeyi çok güzel işlemişlerdi. Oyuncular mı ? zaten mükemmeldi. Lee Jong Suk 'un gerçekten "çizgi romana" çok uygun bir yüzü olduğunu düşünüyorum bu diziyle bunu anladım, tam oturmuş role :)   
Han Hyo Joo ile olan kimyaları ise bence çok güzeldi, Dizide hem romantik komedi tadında ve hem duygusal  sahneler vardı ve bunları bize çok güzel yansıttılar.
Tek sorun sürükleyici bir şekilde ilerleyen dizi, ortalarında (sanırım 11 yada 12.bölüm olabilir) o tempodan düştü.Çok kötü değildi tabii ama o başlardaki heyecanın olmadığını söylemeliyim.Fakat bunun harici hiç bir sorun yoktu.
Şimdi konuya geçiyorum..





- Kang Chul(Lee Jong Suk) bir atış sporcusu ve Olimpiyatlarda da genç yaşta büyük bir başarı elde ediyor.Ancak daha sonra Kang Chul'un ailesi öldürülüyor ve tek süpheliyken daha sonra kanıtların yetersizliği ile dışarı çıkıyor. Yıllar sonra onu milyoner biri, bir şirket sahibi olarak görüyoruz. İntikamını ise unutmuş değil..
-Oh Yeon Joo (Han Hyo Joo) bir Ünlü bir webtoon yazarının kızı ve bir doktor. Babası ile annesi boşandığı için annesiyle birlikte yaşıyor.Çizgi roman evrenine çekildikten sonra Kang Chul'a aşık oluyor.. 


İlk bölüm, Kore'de çok ünlü bir çizgi roman olan "W" 'nin yazarının kaybolmasıyla başlıyor.Kızının onu ararken çizgi roman dünyasını çekilip, Çizgi romanın ana karakteri Kang Chul ile tanışmasıyla da olaylar başlıyor. Oh Yeon Joo  neler olduğunu anlamaya çalışırken, çizgi roman dünyasının işleyişini de çözmeye başlıyor(Bu bölümler aşırı komikti). Çoğu dizi de olduğu gibi  ilk bölümlerin heyecanı, komikliği bir ayrıydı :) Her çizgi roman bölümünün sonrasında gerçek dünyaya geri dönenen Yeon Joo neler olduğunu çözmek için baya bir çaba sarfediyor. Canımm Kang Chul'da orda onu arıyor ne yapsın, kız kaybolup duruyor.

Şimdi düşünün:  Babanızın yazarı olduğu bir çizgi roman dünyasına çekilip, ana karakterine aşık oluyorsunuz, ancak dünyalarınız farklı ve her bölüm sonunda gerçek dünyaya geri dönüyorsunuz ayrıca babanızın ana karakteri öldürmek istediğini öğreniyorsunuz, Ee peki Kang Chul kendi dünyasının aslında bir çizgi romandan ibaret olduğunu öğrenirse ne olur ?  (Spoiler vermemeye çalışıyorum ! :)


Dizinin sadece 1 OST 'nu çokkk sevdim.   = Basick, INKII - In The Illusion 

Bu tarz, yayınlandıkları zamana damga vuran dizilerin şarkıları da mı birbirini anımsatıyor ne ? Nedense bu şarkıyı dinledikten sonra efsane dizim Kill Me Heal Me 'nin aşık olduğum Hallucinatıon şarkısı geldi aklıma :)) (Dinlemek için  Buraya)

* Dizinin yan karakterlerinden olan 
Seo Do Yoon (Lee Tae Hwan), Kang Chul'un koruması ve en yakın arkadaşıydı. Beğendiğim bir karakterdi, çok da güzel oynamıştı. 

- Park Soo Bong (Lee Si Un ) ise dizideki komik adamdı. Neredeyse her sahnesi çok eğlenceli, çok komikti :))

- Yoon So Hee (Jeong Eu Gene) ise Kang Chul'un asistanı ve çocukluk arkadaşıydı. Kendisi Kang Chul'a aşıktı.  Ancak ortada aşk üçgeni tarzında bişey yoktu pek, olmamasına da sevindim doğrusu. Yoon So Hee hakkında ise Nötrüm ne sevdim ne sevmedim...

- Adını unuttuğum, Oh Yeon Joo'nun üstü olan fanatik "W" hayranı doktorumuzu unutmamak gerek, malum çok komikti :)
Koreantürk Çeviri Ekibine ayrı bir teşekkür etmeliyim! Altyazılar mükemmeldi :)


--Diziden Kareler : ---------------------------------------------

  

İşte "O" AN

Hem komik hem tatlı sahnelerden biri. Bu ne cesarettir kızım? İlk önce tokatı yapıştır, sonra öp.




- İYİ SEYİRLER -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder