3 Eylül 2018 Pazartesi

➤ BLACK

Tür :  Romantik, Fantastik, Gizem
Bölüm Sayısı : 18
Senarist :  Choi Ran
Yönetmen : Kim Hong Sun

Oyuncular :
Song Seung Heon - Black 
Go Ara - Ha Ram
Kim Dong Jun - Oh Man Soo
Lee El - Yoon Soo Wan
Jo Jae Yun - Ölüm Meleği: 007

Konu :
Black diğer adıyla 444(Song Seung Heon) , bir ölüm meleğidir. İşinde de çok iyidir. Yeni atanan ortağını kaybedince cezalandırılmamak için onu bulmak zorunda kalır ve bunun için de dedektif olan bir insanın vucudunu ödünç alır. Ancak ortağını ararken başka gerçeklerle de yüzleşecektir. 
Ha Ram (Go Ara),  Ölümün gölgesini görebilmektedir, Black ile tanıştığında ise tüm hayatı tamamen değişir. 


 2017'nin en iyi dizilerinden diyebilirim. Gizem ve Fantastik Türleri sevenlerin çok seveceğini düşünüyorum. Diziye başladığınızda ilk birkaç bölüm ne olduğunu anlamıyorsunuz (bu çok normal, endişelenmeyin :)) Dikkatle izlemeniz gereken, ayrıntılarla bir çok teori üretebileceğiniz bir dizi, aslında bu açıdan keyifli zaten.  Bir bölümde anlam veremediğiniz bir şeye sonraki bölümde öğrenip anladığınız çok oluyor. Zaten dizi neredeyse son bölümlerden bir sahne ile başlıyor ilk ve geriye dönüyor.  Bu tarz dizilerde mantık hataları bulunabiliyor tabii ki bu dizi de de vardı ama beni çok fazla rahatsız etmedi. Dizinin kurgusunu çok güzel yapmışlardı. Özellikle bu tarz dizilerde bu çok önemli bu yüzden ufak mantık hataları beni rahatsız etmedi. Dizinin ilerleyişleride bir okadar güzeldi. Heyecanlı bir şekilde devam etti, ters köşe yaptığı da oldu bolca.  Konumuzu biraz daha açmak gerekirse, soğuk duygusuz bir ölüm meleği olan 444, kaybolan ortağını bulmak için bir plan kuruyor ve ölen bir dedektifin bedenine giriyor. İşler burdan sonra değişiyor. Ha Ram ise küçük yaşta çok sevdiği babasını kaybetmiş, yaşadıkları yüzünden toplumdan uzaklaşmış, ölümün gölgesini görebilen bir kadın. İnsanların öleceğini, gördüğü bu gölge sayesinde anlayabiliyor. İkili birbirleriyle karşılaşınca ikisininde hayatı değişiyor ve kendileriyle ilgili, geçmişleriyle ilgili bütün sırlar yavaş yavaş açığa çıkmaya başlıyor.
Dizide çok fazla sır, gizem var ve hepsini izlerken öğrenmeniz çok daha güzel olur bu yüzden elimden geldiğince spoiler vermemeye çalışacağım. 
Bence kesinlikle izlemeniz gereken bir dizi. 

 ➤  Song Seung Heon da Go Ara da rolleri için mükemmel seçimlerdi diyebilirim. 



⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎


 ➤   Black'in karakterinin gelişimi, insanlara uyum sağlamaya çalışması, soğuk ve insanları önemsemeyen biriyken, yavaş yavaş değişmesi ha ram'a olan sevgisini farketmesi, takımına (dedektiler) karşı sevgisinin oluşması bunlar da dizinin sırlarının aksiyonunun yanında çok keyifli taraflarıydı.

(Sakız, kıza taktığı lakap.)




   Tabiii hislerini kabullenme süreci biraz zor oldu. Cool tavırlara hiç bozmadan, Devam !




             Bu ikilinin sahneleri de ayrı bir güzeldi gerçekten :)


➤    Sırlar açığa çıktıkca üzüldüğüm, insanı etkileyecek sahneler bolca vardı. Heyecanlı, akıcı bir dizi olmasının yanında dram sahneleri de çok güzeldi, duyguları çok güzel aktarmışlardı. 




➤ 
  Dizide komik, eğlenceli sahnelerde bol bol vardı. Ne ararsanız vardı desem yalan olmaz sanırım.

➤     Bütün dizi boyunca demek istediğim bir şey :



   Man Soo, çok tatlı bir karakterdi. 2.Adam olarak fazla şansı yoktu zaten ama karakter iyiydi. Özellikle köpeğine sevgisi, bağı çok hoştu. 
(Spoiler)
Abisinin Man Soo 'yu dövdüğü ve köpeğini öldürdüğü sahne çok üzücü, çok etkili bir sahneydi söylemeden geçmek haksızlık olur. )



    Dizinin çok fazla müziği yoktu ama müzikleri doğru kullanmışlardı birçok dramatik sahne daha da etkileyici hale geldi. En çok sevdiğim ise kesinlikle Min Chae - Another Me oldu.




(Spoiler)
➤ ( Dizide çok fazla duygusal sahne de vardı özellikle geçmişin sırları ortaya çıkmaya başladığında, beni en çok etkileyen sahnelerden biri de Black'in annesinin yanında çorba içmeye gittiği sahne oldu. Dizide ki önemli, unutulmaz sahnelerden biriydi. Bu çorba ayrıntısının dizinin başından beri bize gösterildiğini fark etmek ise ayrı bir etki kattı sahneye. Bu sahnede Song Seung Heon'un oyunculuğuna ayrı bir parantez açmak gerek, gerçekten çok iyiydi. )







  Final hakkında karışık duygularım var aslında ne çok güzeldi ne çok kötü, bir yerde anlıyorum bir yerde anlam veremiyorum. Biraz beklentimin altında kaldı final.
Kızımızın yaşlandığı, öldüğü son sahne bu diziye uymamıştı sanki.  Fazla masalsı geldi bana sanırım bu dizi için. Her şeye rağmen berbat bir son da değildi ancak Tatmin de etmedi. Bunla da idare edebiliriz sanırım, malum kore dizilerinde daha kötülerini de gördük. 





- DİZİDEN KARELER -











                                                            İyi Seyirler !! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder