26 Ağustos 2016 Cuma

► The Classic

- The Classic / Keulraesik -
Yönetmen : Jae Young Kwak
Türü : Romantik, Dram
Yapım Yılı : 2003
Senaryo : Jae Young Kwak
Oyuncular : 
- Son Ye Jin  (Ju Hie - Ji Hae)
- Cho Seung Woo (Jun Ho)
-  Jo In Sung
- Byeong Ok Kim
-  Yang Hyeon Tae

Konusu :
Filmde Son Ye Jin iki karakteri canlandırıyor. Bir anneyi (ju hie)  ve genç kızını (ji hae). Ji Hae bir gün annesinin eski aşk mektuplarını bulur. Ve bu mektupların babasıyla evlenmeden önce ilk aşkı olan Jun Ho ile birbirlerine yazılan mektuplar olduğunu görür. Annesinin yaşadığı olayları , yaşadığı aşkı ve sorunları şuan kendi yaşadıklarına benzetir.

Çok güzel bir film daha :)

Tam bir klasik. İzlenmesi gereken bir film. Özellikle şöyle güzel bir dram filmi izlemek istiyorsanız. Hem komik yerleri olan hemde gözyaşlarınızı tutamayacağınız bir film. Filmin konusunu biraz daha detaylandırırsak; Anne ve kızın benzer hikayeleri var, kız bir bakıma kendi acısını bu mektuplar yardımıyla dindirmeye çalışıyor diyebiliriz. Annesi gençken Tae So adlı bir çocukla mektuplaştığını sanıyor ama aslında Tae So ilk başta kızla mektuplaşmak istemediği için arkadaşından yazmasını istiyor ve Tae So adına Jun Ho mektuplar yazıyor. Böylece Jun Ho ve Ju Hie birbirlerine aşık oluyorlar. Ju Hie'nin kızı  Ji Hae 'nin tarafındaki olaylar ise arkadaşının sevdiği çocuğa onun adına e-mailler yolluyor fakat oda çocuğa aşık oluyor. Böylece bulduğu mektuplarda hem annesinin hiç bilmediği aşkını hemde kendinden parçalar buluyor.
Filmde hem güldüm hem de bol bol ağladım diyebilirim. 

Arada biraz Yeşilçam'a benzetmedim değil :D Ama hikayeyi çok güzel işlemiş, sıkılmadan hem güldürerek hem ağlatarak çok güzel bir film ortaya çıkarmışlar ee bize de izlemek düşer :) (Filmin aynı zamanda bir dizi versiyonu da var : Love Rain)


✭Bonus✭ Filmin Sözü! 

❝ Göz yaşlarımı göremiyor musun ? ❞ 


 İyi Seyirler  ♥︎♥︎

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder