23 Nisan 2017 Pazar

➤ Oh My Ghost


- Oh My Ghost - 
Tür : Romantik Komedi, Fantastik
Bölüm Sayısı : 16
Oyuncular :
Park Bo Young -  Na Bong Sun 
Jo Jung Suk - Kang Sun Woo
Kim Seul Gi - Shin Soon Ae
Lim Ju Hwan - Choi Sung Jae
Kwak Si Yang - Seo Joon
Park Jung Ah - Lee So Hyeong 
Shin Hye Sun - Kang Eun Hee
Kang Ki Young - Heo Min Soo
Konu :
Çocukluğundan beri hayaletleri görebilen Na Bong Sun ( Park Bo Young) içine kapanık, çekingen ve kendine güvensiz biridir. Aynı zamanda ünlü bir restoranda Şef'in ( Jo Jung Suk) yardımcısıdır. Bir gün çekici bir hayalet olan Shin Soon Ae ( Kim Seul Gi ) tarafından ele geçirilir.  Tamamen farklı davranmaya başlayan Na Bong Sun, Şef'in dikkatini çekmeye başlar.


Bu diziden sonra büyük ihtimalle Jo Jung Suk'u ne zaman görseniz Şefff ! diyeceksiniz.
Master's Sun'ı izledikten sonra bu tarz dizilere ilgi duymamak elde değil tabii. Hele kadrosu da böyle güzelse.. (Tabii ki Master's Sun'ın yeri çokk çokk ayrı.) Zaten uzun bir yazı olabilir bu yüzden sanırım enn iyisi hiç uzatmadan başlamak : 

 ➡︎  Park Bo Young'u ilk olarak A Werewolf boy' da izlemiştim ve beğenmiştim. Bu dizide ise tek kelimeyle harika bir oyunculuk sergilemiş. Hem ezilerek büyümüş, yalnız, içine kapanık Bong Sun'u hemde enerjik, cesur, çekici Soon Ae tarafından bedeni ele geçirilmiş Bong Sun'u çok güzel bir şekilde yansıttı.
Jo Jung Suk 'a olan hayranlığım ise bu dizi de başladı :) Gözlerinizi ayıramayacaksınız diyebilirim ! Park Bo Young ile de çok yakışmış, çok tatlı bir çift olmuşlar. 


⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

➡︎  Gelelim tatlı hayaletimize ,  Soon Ae 'nin dünyada kalmasının sebebi kinidir.  Bu kini bakire olmasına, hiç aşık olmadan ölmesine bağlar.  Hayaletler 3 yıldan sonra kötü ruhlara döndüğü için bir an önce yaşam gücü erkeğini bulup birlikte olmak istemektedir. Böylece kinininde sona ereceğini düşünmektedir.   Na Bong Sun'un bedenini ele geçiren Soon Ae, Na Bong Sun ile bir anlaşma yapar. Ancak şefe aşık olur. Neden öldüğünü hatırlamayan hayalet, zamanla geçmişini hatırlamasıyla kininin sebebi ve gerçekler ortaya çıkar. 
Kötü adamımız ise melek görünümlü bir şeytan. Tam da durumu özetleyen cümle bu olsa gerek.

➡︎  Yardımcı karakterlereden de bahsetmeden olmaz. Şefimizin restoranındaki bu çalışanlarımız ayrı bir komikti. Birlikte bir çeşit aile haline geldiler. Hem komik hem de çok tatlıydılar. 
( -spoiler- Na Bong Sun'un yemek yarışmasını kazandığında kutlamaları, yarışmaya giderken gerginliğini azaltması için şarkı söylemeleri, Şef' üzgünken onu kontrol etmeleri, Bong Sun yurtdışından döndüğünde ki tatlı hallerii hepsi çok güzeldii :) )
Bong Sun'un yemeğinin beğenilmesinden sonra :)



➡︎ Özellikle Sos Şefi ayrı bir komediydi. Baş Şefimiz ile olan sevgi-nefret bağları ise çokk çokk güzel ve komikti.





➡︎ Tabii Cordon'ı da unutmamak lazım. Kendisi kızımızdan hoşlanıyor ancak Şef'ide seviyor ve zaten dizi boyunca her şeyi kendi içinde, belli etmeden yaşıyor. 
➡︎ Hayaletimiz ne kadar enerjik, neşeli olsa da, ailesi ile olan sahneler çok dokunaklıydı. Özellikle bir sahne eminim ki hepimizi çok duygulandırdı.


➡︎ Büyük sürpriz son bölüm diziye konuk oyuncu olarak gelen Seo In Guk oldu :) 

➡︎ Gelelim güzel çiftimize: 
Ne kadar Na Bong Sun'un sessiz, kendine güvensiz hallerini sevmeyen ve sıkıcı bulanlar olsada (ki onlara da anlıyorum ) ben Na Bong Sun'u sevmiştim. Küçük yaşta ailesini kaybetmiş, hayaletlerden dolayı hiç bir zaman istediği gibi yaşayamamış ve davranamamış. Haliyle hiç elinden tutacak bir arkadaşı bile olmamış. Yani bu hallerinin normal olduğunu düşündüm ve tam da tahmin ettiğim gibi zamanla da o hallerinden eser kalmadı. Bunu sağlayan ise, onun bir şekilde arkadaşı, elinden tutan kişi  haline gelmiş hayaletimiz Soon Ae oldu.  Soon Ae zaten bir hayalet olduğu için biraz daha umursamaz ama aslında çok iyi niyetli ve çok tatlıydı. Na Bong Sun' a da kendisi gibi olması gerektiği, istediği gibi davranması gerektiği konusunda yardımcı oldu. 

Tabii bu sırada Şefimize de aşık oldu. Şefimiz farkında olmadan iki kızla da zaman geçirmiş oldu. 


➡︎  Ve bizim de  " Şeb " sevdamız başlamış oldu !! :))
          * Romantik Hallerii ile









        *Komik Halleri ile





 * Vee tabii ki karizması ile 



        * Hepimizi etkilediği bir gerçek :)

➡︎  Peki Soru Şu: Şefimiz aslında kimi gerçekten seviyor ?
Na Bong Sun'u mu yoksa hayaleti mi ?
( Buradan sonrası spoiler içerebilir )
Benim düşünceme göre şefin asıl aşık olduğu kişi Na Bong Sun'du. Şef başlarda Na Bong Sun da kendisini gördüğü için bu kadar üstüne gidiyordu ve onun için endişeleniyordu da. Na Bong Sun'un hareketlerinin ve tavırlarının birdan değişmesi ile dikkatini çektiği doğru. ( Zaten hayaletten de hoşlandığını söylüyor.) Ama hiç sevmediğiniz biri bu tarz hareketlere bürünse çok daha farklı bir tepki de verebilirdiniz değil mi ?
Ki düşündüğüm gibi de oldu. Şefimiz asıl kızımızı sevdiğini söyledi ve ne kadar hayalete üzülsem de bu ikiliyi böyle görmek beni çok mutlu etti :)


➡︎ Şef'in Na Bong Sun'un aslında sevdiği blog yazarı olduğunu öğrendiği sahne de çok hoştu :)


➡︎ Na Bong Sun'un telefonda konuşurken uyuya kaldığını farkeden Şef'imiz kadar tatlısı yok !!

Özellikle  bu halleri  ayrı bir Komikti !


➡︎  Şef'in Seven Erkek Tutuşu, izleyenlerin hepsiini güldürmüştür eminim ki !



➡︎ 6.His filmini çok seven biri olarak, Şef'in bu göndermesine de çok gülmüştüm :)



➡︎ Evet sanırım bu iki karakter bu iki cümle ile özetlenebilirmiş :)



Çok severek izlediğim bir dizi oldu. Çok güzel, eğlenceli ve komikti. Hayaletimizin nasıl öldüğünü hatırlaması ile de heyecanlı bir hal aldı. Mutlaka izlemenizi öneririm. Bence bu dizi kaçmaz !! 



Yazımı Bu güzel gif ile de sonlandırıyorum.. İYİ SEYİRLER :)♥︎


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder