24 Temmuz 2016 Pazar

►Hot Young Bloods

- Hot Young Bloods -
Yönetmen : Lee Yeon Woo
Türü :  Dönem - Gençlik
Yayın Yılı : 2014
Oyuncular: 
Lee Jong Suk - Joong Gil
Park Bo Young - Young Sook
Lee Se Young - So Hee
Kim Young Kwang - Gwang Sik
Park Jung Min - Hwang Kyu
Konu :
Film, 1980'lerde geçmektedir. Young-Sook (Park Bo-Young), lisede kızlardan oluşan bir çetenin korkulan lideridir.  Joong-Gil (Lee Jong Suk) okulun çapkınıdır. Young-Sook dışında okuldaki bütün kızları etkilemeye çalışır. Çünkü Gwang-Sik (Kim Young-Kwang), rakip okulun erkeklerden oluşan çetenin korkulan lideridir ve Gwang-Sik Young-Sook'u kendi kadını gibi görür. Seul'den yeni bir kız öğrenci (Lee Se-Young) okula transfer olarak gelir. O kız diğer kızlardan farklı ve güzeldir. Joong-Gil hemen ondan hoşlanmaya başlar. Bunun üzerine Young-Sook onu ezmek için yeni kıza kötü davranır.Ancak Young Sook (Park Bo Young) ve Joong -Gil (Lee Jong Suk) in de bir geçmişi vardır.


Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Lee Jong Suk'u ve Park Bo Young'u severim bu yüzden ikisi birlikte film yapınca beklentilerim de çok  yüksek olmuştu. Bu yüzden biraz beklentilerimin altında olsa da güzel bir filmdi.Boş zamanınızda izleyebileceğiniz hoş bir film, başlarında sıkıldım, gülmediğim yerler olmadı diyemem ama başları biraz yavaş aktı sanki, filmin sonuna doğru film gerçekten güzelleşmeye başladı. Filmi benim için 2.yarısı kurtardı diyebilirim. Sonları çok güzeldi baya bir duygusallaştım 😄
En sevdiğim karakter Young Sook'tu gerçekten onun için çok üzüldüm. Joong Gil'i hem çok seviyor hemde onun için her şeyi yapabilicek durumdaydı ki filmin sonlarında (çoğumuzun gözlerini dolduran sahnede) bunu yaptı.

22 Temmuz 2016 Cuma

► Secretly, Greatly


▶︎ Secretly Greatly / Covertness  ◀︎
Yayınlanma Tarihi: 5 Haziran 2013
Süre: 124 Dakika
Tür: Aksiyon , Komedi , Dram

Konu :

Won Ryu-Hwan Kuzey Kore Özel Kuvvetleri'nde eğitim almıştır. Beş dil konuşabilir ve aynı zamanda ölümcül bir ölüm makinesi olabilir. İki yıl önce casus olarak Güney Kore'ye gitmesi için emir almıştır. Güney Kore'nin bir kasabasında aptal biri rolünü gerçekleştirir. Kasaba halkını gözlemler ve görevi için sabırla bekler. Kasabanın aptalı rolünü oynamasından 2 yıl sonra bir gün, elit casuslar sıradan öğrenci kılığındaki Hae-Rang ve rock yıldızı kılığındaki Jae-Jin Ryu-Hwan'nın bulunduğu kasabaya gönderilir. Ryu-Hwan diğer iki casusun yerleşmesine ve Güney'de işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmesine yardımcı olur. Bu sırada Kuzey'de aniden iktidar değişikliği olur ve üç casusa da acil bir görev verilir... (yeppudaa 'dan alıntıdır.)

19 Temmuz 2016 Salı

► Once İn A Summer



Türü: Dram , Romantik
Yönetmen: Jo Geun Shik
Senaryo: Kim Eun Sook , Kim Eun Hee, Jo Geun Shik
Yapım Yılı : 2006
Filmin Konusu :
Bir tv kanalı insanların bulmak istedikleri ama bulamadıkları kişileri bulmak için onlara yardım ediyorlar ve KIM Su-Young isimli bir emekli profesörle görüşmek ve eğer onunda böyle aradığı bir kişi varsa bulmak istiyorlar.Bu sebeple Kim So Young'un yanına bu kanalda çalışan ve eski öğrencilerinden olan Su-jin onunla görüşmek için gidiyor ve ona ölmeden önce görmek istediğiniz hiç kimse yok mu? diye soruyor ve böylece KIM Su-Young'un, Su Nae kasabasında yaşadığı o güzel aşk ve sonrasında yaşananları öğreniyoruz. (sinemalar.com 'dan alıntıdır.)
İlk öncelikle filmi çok beğendim.Kesinlikle çok doğal ve sade bir filmdi, abartısızdı. Aynı zamanda türden de anlaşılıcağı gibi duygusal, anlamlı ve etkileyiciydi. Masum bir aşkın pişmanlıklarla dolu, acı hikayesini anlatıyordu aslında film.Belki ilk başlarında sıkılabilirsiniz ama bırakmayın derim. Müzikleride filmle çok iyi bir uyum yakalamıştı özellikle "Yesterday" adlı şarkı filme çok uymuş çok güzel olmuş. İyi ki bu şarkıyı kullanmışlar, filmde sevdiğim yanlardan biri oldu. Hızlı bir geçiş yaparak  Lee Byung Hun 'un oyunculuğunu bu filmde de beğendiğimi söylemeliyim. Bence çok iyi bir oyuncu. Soo Ae 'yi daha önce başka filmde veya dizide izlememiştim sanırım ama burda gayet doğaldı.


Şimde filmdeki beğendiğim ve beğenmediğim bazı  sahnelerden bahsedicem; ufak bir spoiler uyarısı yapmış oliyım.


9 Temmuz 2016 Cumartesi

➤ Personal Taste


-Personal Taste / Personal Preference-
Tür: Romantik Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Yıl : 2010
Konusu :
Çok ünlü bir mimarın kızı olan Park Gae In (Son Ye Jin), babasının tasarladığı evde bir yakın arkadaşıyla kalmaktadır. Bakımsız, pasaklı bir kızdır. Annesi öldükten sonra babasının ona ilgi göstermemesi uzak durmasıyla yalnız bir çocukluk geçirmiştir. Bir gün sevgilisinin en yakın arkadaşıyla evleneceğini öğrendiğinde yıkılır. Maddi sıkıntıları nedeniyle evindeki  bir odayı kiraya vermeye karar verir.
Bir sanat galerisi projesine hazırlanan Jeon Jin Ho (Lee Min Ho) başarılı ve yetenekli bir mimardır. Bu projeyi kazanırsa hem şirketi için hemde kendi için büyük bir başarı olucaktır. Projeye öncü gösterilen Park Gae In'in evini görmek isteyen Jin Ho, odayı kiralamak ister. Park Gae İn kabul eder fakat yanlış anlaşılma sonucu Park Gae İn, Jin Ho yu Gay zannetmektedir. Jin Ho ise evde kalabilmek için buna göz yumar.

Oyuncular :
Son Ye Jin : Park Gae In
Lee Min Ho : Jeon Jin Ho
Kim Ji Suk : Han Chang Ryul (Gae In 'in eski sevgilisi)
Song Sun Mi : Song Seon Mi (Gae In'in arkadaşı)
Jung Sung Hwa : No Sang Joon ( Jin Ho'nun yakın arkadaşı ve iş ortağı)
Wang Ji Hye :  Kım In Hee (Gae In'e ihanet eden arkadaşı)


  Dizi hakkındaki yorumuma gelirsek, Bir Lee Min Ho sevdalısı olarak hayal kırıklığı yaşadım diyebiliriz. Daha iyi bir şey bekliyordum. Lee Min Ho çok iyiydi, Song Ye Jin de iyiydi ama birbirleriyle uyuşmamışlar sanki.  Bir süre sonra Lee Min Ho için izledim diyebiliriz. Bazı yerlerde çok sıkıldım, sarmadı beni dizi bir türlü Ama gülmediğim eğlenmediğim yerler olmadı diyemem. Oldu. Çok komik ve tatlı sahnelerde vardı, yok değil. Sonuca bakarsak ; Evet, boş zamanınızda izlenebilir bir dizi, ama kesinlikle izlemelisiniz diye önerebileceğim tarzda bir dizi değil.


                                                                                                 

8 Temmuz 2016 Cuma

-- Fated To Love You Görüntüler Ve Gifler --


Bu yazımda diziden resimler ve gifler paylaşıcam. Eğer isterseniz Dizinin Konusuna ve yorumuna Buradan bakabilirsiniz. Umarım sizde izlerken keyif alırsınız :)





➤ Fated To Love You




 - Fated To Love You-
Tür: Romantik Komedi - Dram
Yapım Yılı : 2014
Bölüm Sayısı : 20
 KONUSU :
Lee Gun (Jang Hyuk) köklü bir nesli olan ünlü bir şirketin başkanıdır. Hem babaannesi tarafından hemde şirket tarafından sürekli, evlenmesi  ve çocuk yapması için baskı görmektedir. O da  zaten uzun süredir birlikte olduğu balerin sevgilisiyle evlenmek istemektedir. Kim Mi Young ( Jang Na Ra) ise  bir hukuk firmasında sekreter olarak çalışmaktadır. Saf kalpli ve iyi niyetli, kimseye hayır diyemeyen bir kızdır. Bu yüzden iş yerinde ona Post - it lakabını takmışlardır. Lee Gun sevgilisine evlenme teklif etmek için, Kim Mi Young ise kazandığı tatil yüzünden Macau' ya gider. İkiside çok farklı planlarla gitmişken, kader onları bir araya getirir.


Bu dizi kesinlikle favori dizilerimden biri. Her açıdan çok iyi bir dizi, hem kahkahalarla güldüm hemde ağladım izlerken. MÜKEMMELDİ. Jang Hyuk en sevdiğim aktörlerden biri, Jang Na Ra da iyi bir oyuncu bence ve gerçekten birbirlerine çok yakışmışlar, müthiş bir uyum vardı kesinlikle. Zaten ikili çok önceden tanışıyorlarmış hatta çok eskiden Successful Story Of A Bright Girl adlı bir dizide yine başrolü paylaşmışlar. 



Lee Gun ünlü bir kimya şirketinin başkanıdır. Yıllardır beraber olduğu sevgilisi Kang Se Ra ya evlenme teklif etmek için bir tatil planlar ve Macau ya gider. Kang Se Ra (Wang ji Won) ise sonra onun yanına gelicektir. Macau ya gitmek için havaalanına gittiği gün Amerika 'da bir gösteride başrolü aldığına dair bir telefon alır ve  kariyeri yada aşkı arasında bir seçim yapması gerekir. Kim Mi Young ise fazla kibar, saf, kimseye hayır diyemeyen bir kızdır. Bir hukuk firmasında çalışmaktadır ve herkesin işine koşmaktadır. Şirketteki Avukat Min den hoşlanmaktadır ve şirketin yaptığı tatil çekilişinde iki kişilik tatil kazanan Mi Young tatile ona kibar ve sevecen davranan Avukat Min ile gider. ( Her Gördüğünüze İnanmayın.) 
Lee Gun, Kim Mi Young'un doğduğu ve ailesinin oturduğu adadan, adanın geçimini sağladığı bir sabun fabrikasını satın alır ve onu yıkmak ister. Kim Mi Young'un eniştesi ve onun arkadaşıda bir plan geliştirir ve Lee Gun' a bir tuzak kurar. Tabi işler karışır, Kim Mi Young da yanlışlıkla bu plana dahil olur. Ve Lee Gun ile Mi Young birbirlerini bir daha görmeyeceklerini düşünürlerken, Mi Young hamile kalır. Gun'un babaannesinin ve Mi Young'un annesinin de ısrarıyla evlenmeye karar verirler.
Daniel ise (Choi Jin Hyuk) yetim olarak büyümüş , ünlü bir tasarımcıdır. Küçükken kaybettiği Kardeşi Kim Mi Young'u aramaktadır. Bir süre sonra diğer Kim Mi Young (Jang Na Ra) ile tanışır ve onun hep yanında olur, sırdaşı, arkadaşı olur. Ve zamanla ondan hoşlanmaya başlar.


DİĞER KARAKTERLER:
Lee Gun'un babaannesi.

Kim Mi Young'un annesi. En sevdiğim karakterlerden biri
ne kadar sonlara doğru zorluklar çıkarsada ana yüreği naparsın:D
Lee Gun ile olan anne-oğul ilişkisi çokkk hoşuma gitti, çok güzel ve komikti.

Sekreter Tak.(Her zaman başkanının yanında olan sadık
bir sekreter. Ve dizideki en komik insanlardan biri:)
Yoon( Lee Gun'un üvey kardeşi)
Kabul edin şimdi Adam Karizma :D


Dizide diziyle özdeşleşmiş sahneler ve olaylar vardı. İşte onlar:

➤ City Hunter / Şehir Avcısı


Bölüm Sayısı: 20
Yapım Yılı: 2011
Tür: Dram, Romantik, Aksiyon
Yönetmen: Jin Hyeok
Senarist: Hwang Eun-Kyung,Choi Soo-Jin

KONUSU :
Lee Yun Seong (Lee Min Ho), küçüklüğünden beri öz babasınında içlerinde bulunduğu  kendi ülkeleri tarafından ihanete uğrayan 20 askerin intikamını almak için babasının yakın arkadaşı ve ona baba gibi olan Lee Jin Pyo tarafından yetiştirilir. İntikam almak tek amacı olan ve bunun için Seul'e dönen Yun Seong burada "City Hunter" (Şehir Avcısı) a dönüşür. Kim Na Na (Park Min Young) ise ailesini kaybetmiş, dövüş sanatlarında çok yetenekli olan, korumalık yapan bir kızdır. Burada Yun Seong la tanışır ve ona zamanla aşık olur.



OYUNCULAR
Lee Min Ho - Lee Yun Seong
Park Min Young - Kim Na Na

➤ My Girlfriend İs A Gumiho


Kız Arkadaşım Dokuz Kuyruklu Bir Tilki...

Dizi İsmi: My Girlfriend İs A Gumiho / My Girlfriend is a nine- tailed  fox
Bölüm Sayısı : 16
Tür: Romantik- Komedi
Yayın Yılı : 2010
Yayınlandığı Kanal : SBS

Dae Woong 500 yıl boyunca hapsedilmiş bir dokuz kuyruklu tilkiyi serbest bırakır. Tilki bir anda güzel bir kadına dönüşür ve herkes onu Dae Woong'un kız arkadaşı sanıyordur. Ancak kız,efsaneye göre insanların karaciğerlerini yiyen dokuz kuyruklu bir tilkidir. Kızın bir gumiho oldugunu ögrenince, onun karaciğerinin yemesine engel olabilmek için çılgınca şeyler yapar.
(Konu Alıntıdır.)

Eğer kore dizilerini seviyorsanız bu diziyi izlemelisiniz. Ki Çoğunuzunda çoktan bu diziyi izlediğini düşünüyorum. Konusun da da yazdığı gibi dizideki olaylar Dae Woong'un Gumiho yu serbest bırakmasıyla başlıyor ve onların başına gelen olayları, birbirleriyle olan ilişkileri konu alıyor.
Eğer biraz fantastik biraz romantik komedi tadında bir dizi izlemek isterseniz izleyebilirsiniz. Başlarda belki sıkılsanızda sonradan olaylar gelişmeye başlayınca dizi daha da akıcı hale geliyor. İşte karşınızda çok saf, temiz ve güzel bir hikaye : YAŞASIN !