22 Temmuz 2016 Cuma

► Secretly, Greatly


▶︎ Secretly Greatly / Covertness  ◀︎
Yayınlanma Tarihi: 5 Haziran 2013
Süre: 124 Dakika
Tür: Aksiyon , Komedi , Dram

Konu :

Won Ryu-Hwan Kuzey Kore Özel Kuvvetleri'nde eğitim almıştır. Beş dil konuşabilir ve aynı zamanda ölümcül bir ölüm makinesi olabilir. İki yıl önce casus olarak Güney Kore'ye gitmesi için emir almıştır. Güney Kore'nin bir kasabasında aptal biri rolünü gerçekleştirir. Kasaba halkını gözlemler ve görevi için sabırla bekler. Kasabanın aptalı rolünü oynamasından 2 yıl sonra bir gün, elit casuslar sıradan öğrenci kılığındaki Hae-Rang ve rock yıldızı kılığındaki Jae-Jin Ryu-Hwan'nın bulunduğu kasabaya gönderilir. Ryu-Hwan diğer iki casusun yerleşmesine ve Güney'de işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmesine yardımcı olur. Bu sırada Kuzey'de aniden iktidar değişikliği olur ve üç casusa da acil bir görev verilir... (yeppudaa 'dan alıntıdır.)



OYUNCULAR / KARAKTERLER


Kim Soo Hyun / Won Ryu Hwan 

Güney Kore'ye casus olarak gönderilen; Kuzey Koreli, küçüklüğünden beri eğitilmiş, takım lideri, özel Timin üyesi bir asker. Güney Kore'de mahallenin delisi rolünü oynar ve 2 yıldır oradadır. Rolünü oynayarak, insanlar hakkında bilgi edinir ve ona gelicek emirleri bekler fakat 2 ajan daha aynı mahalleyi gelir ve hepsi birden ilginç bir emir alırlar



Lee Hyun Woo / Lee Hae Jin
Kuzey Koreli asker, Timin en genç üyesi, Güney Koreye öğrenci rolünde gönderiliyor. Çocukluğundan beri Ryu Hwan' a bir hayranlık besliyor. Görevi onun için en önemli şey. Güney Kore'ye en son gelen olduğu için uyum sağlama sürecinde en zorlanan da o. 


Park Ki Woong / Lee Hae Rang

Kuzey Kore'de rütbe sahibi birinin oğlu. Güney Kore'ye rock yıldızı olması için gönderiliyor. Ryu Hwan ile aynı rütbe ye sahip. Hırslı, kaybetme korkusu olmayan, umursamaz biri.




Filmi beğendim, etkileyici bir filmdi. Aksiyonu bol, yer yer komik yer yer hüzünlüydü. Kim Soo Hyun 'un deli rolü çok komikti. Özellikle aksiyon sahneleri çok güzeldi fakat bazı yerlerde çatıdan atlamalar ordan oraya zıplamalar vs. fazla abartılmıştı bunun haricindeki aksiyon sahnelerini çok beğendim. Hae Rang (Park Ki Woong), da hem cool hem tatlı karakterlerden biriydi. İlk başlardaki gizemli tavırları ve rock yıldızı olma çabası gerçekten çok komikti. Ama aynı zamanda da hem yetenekli hemde kaybedeceği bir şeyi olmadığını söyleyen biriydi ki bu anlardaki davranışları, yalnızlığı ve filmin sonundaki fedakarlığıyla üzdü. Sevdim seni Hae Rang.


Hae Jın 'ın (Lee Hyun Woo) bence çok tatlıydı. Tam anlamıyla bir türlü uyum sağlayamadı ve hep soğuk takıldı ama Ryu Hwan'a olan hayranlığı dolayısıyla her dediğini yapması, ona iş yaptırmaması falan komikti. Bir ara emir geldiğinde, görevine bağlılığı ve fazla inancı dolayısıyla emre uyacağını düşündüm ki oda düşünmedi değil :) ama sonradan kararından döndü neyse ki 


 Veeee geldik filmin sonuna, (spoiler) son aksiyon sahnelerinin olduğu çatıdaki, binadaki sahneler bence gerçekten çok etkileyiciydi. İyice bir gaza getirdiler insanı ama sonu beklediğim gibi bitmedi. Öldüler. Hepsi. Üçüde. 
Tamam çok mutlu bir son beklemiyordum zaten ama sonlara doğru çıta yükselmiş, Kim Soo Hyun'un çatıdaki ağlama sahnesi bizi etkilemiş, gözleri doldurmuş (ki gerçekten güzel bir sahneydi), hazır böyleyken daha değişik ve etkileyici bir son yapılabilirdi. Öldürmek genelde etkileyici bir son diye kabul ediliyor ve gerçektende öyle oluyor, evet, kabul, ama bence bu film için geçerli değildi bu.
 Yani sonunu beğenmedim hatta bence öldürmeleri biraz basite kaçmış.


 




  Herkese 
  İyi
  Seyiler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder