19 Temmuz 2016 Salı

► Once İn A Summer



Türü: Dram , Romantik
Yönetmen: Jo Geun Shik
Senaryo: Kim Eun Sook , Kim Eun Hee, Jo Geun Shik
Yapım Yılı : 2006
Filmin Konusu :
Bir tv kanalı insanların bulmak istedikleri ama bulamadıkları kişileri bulmak için onlara yardım ediyorlar ve KIM Su-Young isimli bir emekli profesörle görüşmek ve eğer onunda böyle aradığı bir kişi varsa bulmak istiyorlar.Bu sebeple Kim So Young'un yanına bu kanalda çalışan ve eski öğrencilerinden olan Su-jin onunla görüşmek için gidiyor ve ona ölmeden önce görmek istediğiniz hiç kimse yok mu? diye soruyor ve böylece KIM Su-Young'un, Su Nae kasabasında yaşadığı o güzel aşk ve sonrasında yaşananları öğreniyoruz. (sinemalar.com 'dan alıntıdır.)
İlk öncelikle filmi çok beğendim.Kesinlikle çok doğal ve sade bir filmdi, abartısızdı. Aynı zamanda türden de anlaşılıcağı gibi duygusal, anlamlı ve etkileyiciydi. Masum bir aşkın pişmanlıklarla dolu, acı hikayesini anlatıyordu aslında film.Belki ilk başlarında sıkılabilirsiniz ama bırakmayın derim. Müzikleride filmle çok iyi bir uyum yakalamıştı özellikle "Yesterday" adlı şarkı filme çok uymuş çok güzel olmuş. İyi ki bu şarkıyı kullanmışlar, filmde sevdiğim yanlardan biri oldu. Hızlı bir geçiş yaparak  Lee Byung Hun 'un oyunculuğunu bu filmde de beğendiğimi söylemeliyim. Bence çok iyi bir oyuncu. Soo Ae 'yi daha önce başka filmde veya dizide izlememiştim sanırım ama burda gayet doğaldı.


Şimde filmdeki beğendiğim ve beğenmediğim bazı  sahnelerden bahsedicem; ufak bir spoiler uyarısı yapmış oliyım.



-Bence kızdan hoşlanmaya başladıktan sonra bulunduğu yer güzel gelmeye başlamıştı artık Seul'e dönmeyi istemediğini falan söylemişti ve kızın filmi izlemesi için yer ayarlaması , onu düşünmesi çok tatlıydı.







-Birlikte müzik dinledikleri sahneyi beğendim. Aynı şeyi Lee Byung Hun'un leoparlı eşofman altı(sanırım öyleydi) için söyleyemicem. :)










- Byung Hun'un(filmdeki ismini hatırlamıyorum) :) Seul'a gitmeyip geri döndüğü yağmur sahnesi belki klasik denebilir ama bence güzeldi.



- Soruşturma sahnesi cidden etkileyiciydi özellikle "Onu Tanıyor musun" sorusu, kızın verdiği cevaba tepkisi, bence bu sahneler filmin etkileyici sahneleriydi. 



- Adamın yıllar boyunca pişmanlık çektiğini gördük ki normaldi bu.  Kızı sevmesine rağmen onu tanımadığını söyledi ve haklıydı, bunu kız için değil o an daha çok kendi için yaptı.








- "Bu bizim şifremiz" güzel bir ayrıntıydı bence. Filmin son sahnelerinde karşımıza çıkan taşlaşmış balık kayaları da öyle. 




                                                                                      


 İYİ SEYİRLER :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder