18 Mart 2017 Cumartesi

➤ Moonlight Drawn By Clouds


- Moonlight Drawn By Clouds / Love İn The Moonlight -
Türü: Tarihi, Romantik Komedi
Bölüm Sayısı : 18
Oyuncular :
Park Bo Gum - Veliaht Prens
Kim You Jung - Hong Ra On
Jinyoung - Kim Yun Seong
Kwang Dong Yeon - Kim Byung Yeon
Chae Soo Bin - Jo Ha Yeon
Heo Jung Eun - Prenses
Konu :
Hong Ra On (Kim You Jung), kadın olduğunu gizleyerek erkek kılığında  yaşayan, erkeklere kadınlar hakkında tavsiyeler vererek onları bir araya getirmeye çalışan biridir.Bir gün müşterisi için yazdığı aşk mektubu aracılığı ile  Veliaht Prens (Park Bo Gum) ile tanışır ancak onun prens olduğundan habersizdir. 

Genelde tarihi dizileri pek sevmem. İzlemeden önce baya bir ertelerim buda o dizilerden biriydi aslında. Konusunda erkek kılığına giren kız klişesinin olmasıda diziye sıcak bakmamı pek kolaylaştırmıyodu. Ama yine de aklımdaydı çünkü dizide Park Bo Gum vardı...
Bu yüzden başladım ve ertelediğime pişman oldum çünkü çok güzel, çok tatlı bir diziydi. 





Kızımız Hong Ra On,  küçüklüğünden beri erkek kılığında yaşıyor. Çöpçatanlık yapıyor ve bu sırada işlerin karışmasıyla veliath prensimizle tanışıyor. Hatta tanıştıkları ilk gün sonunda onu bir çukurda bırakarak oradan uzaklaşıyor :) Borçlarından ötürü harem ağası olması için saraya satılıyor ve burada prensimizle karşılaşıyor ancak onun prens olduğunu bilmiyor. 
Aynı zamanda geçmişi hakkında bilmediği çok şey var, hala annesini bulma umudu ile yaşıyor. Ve kendini hiç olmaması gereken bir yerde buluyor. /// Sanırım Kim You Jung 'u bu dizide ilk defa izledim ve çokk beğendim. Kendisi güzel, oyunculuğu güzeldi. Park Bo Gum ile ise çokk çokk yakıştırdım.




Geçmişte halk,  krala isyan ettiği için kralın sağlık durumu çok iyi değil, bu yüzden hep korkar durumda. Kraliçe ise bir çocuk doğurup kendi çocuğunu tahta geçirmek istiyor çünkü yıllar önce vefat eden kraliçenin oğlu olan Veliath Prensimiz ile hiç anlaşamıyorlar.. Yani ortada bir taht savaşı da var aslında. 

Veliath prensimiz ise bunun tam ortasında. Annesini keybetmenin acısıyla büyümüş bir prens kendisi. Kızımız ile tanıştığında onu erkek sanıyor fakat zamanla ondan hoşlanmaya başlıyor. /// Gelelim Park Bo Gum 'a kendisinin tam bir mimik ustası olduğunu söylesem sanırım abartmış olmam.. Mükemmeldi. Karakteri çok güzel canlandırmış, zaten Kim You Jung ile olan kimyalarıda çok iyiydi. Adam full mimikleriyle konuşuyo bildiğin, gülüşü ayrı tatlı kendisi ayrı tatlı. Dizi sırf Park Bo Gum için bile izlenir...  Sanırım bu yazımda Park Bo Gum'u boll boll görüceksiniz.  :) 

Dizide olan diğer önemli karakterlerden biri de Veliaht prensin küçüklüğünden beri arkadaşı ve koruması olan Kim Byung Yeon (Kwang Dong Yeon ) Prensin en yakın arkadaşı, tek güvendiği insan diyebiliriz. Aralarındaki Bromance ise çok güzeldi !! Bu arkadaşlık diziyi güzel kılan etkenlerden biriydi. 
Kim Byung Yeon, prensin hep yanında olarak ona destek oluyor daha sonra hayatlarına Hong Ra On'un girmesiyle bu ikiliyi korumaya başlıyor ancak hepsinin hayatı değişiyor. Çünkü onunda herkesten gizlediği, özellikle prensten gizlediği bir sırrı var.

⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

➤ Healer !!

- Healer - "Şifacı"

Tür : Romantik Komedi, Aksiyon
Bölüm Sayısı : 20
Senarist : Song Ji Na
Yönetmen : Lee Jung Sub
Oyuncular :
Ji Chang Wook - Seo Jung Hoo
Park Min Young - Chae Young Shin 
Yoo Ji Tae - Kim Moon Ho
Kim Mi Kyung - Hacker

Konu :
Kim Moon Ho (Yoo Ji Tae) geçmişten gelen sırları olan, çok ünlü bir muhabirdir. Chae Young Shin (Park Min Young) ise büyük hayalleri olan bir internet muhabiridir. İşinde en iyi olan Healer'ın (Ji Chang Wook) kimliği kimse tarafından bilinmemektedir ve Üçlünün yolu Healer'a verilen bir iş sayesinde kesişirken, Young Shin Healer'ın dikkatini çeker sahte bir kimlik ile Young Shin'in hayatına dahil olan healer, büyük bir davanın ellerine geçmesi ile Young Shin ve Kim Moon Ho ile birlikte çalışmaya başlar.


"Şifacı" lakaplı bir Jung Hoo, babası ve annesi olmadan büyür. Babasının arkadaşı olan bir adam tarafından Healer olarak yetiştirilir. İşinde en iyisi olarak bilinir ancak kimliğini kimse bilmemektedir. Yalnız bir hayat yaşamaktadır ve sadece  Ajumma diyerek seslendiği  hacker patronu ile iş yapmaktadır. En büyük hayali bir gün bir ada alıp orada yalnız yaşamaktır. Ancak bir müşterisi bir kızı aramaktadır ve  DNA örneği alması için iş verilir. Ve bu iş ile her şey değişir. 
Chae Young Shin, magazin bölümünde çalışan bir internet muhabiridir. Çok ünlü bir haber muhabiri olmak istemektedir. Ve Kore 'de çok ünlü bir muhabir olan Kim Moon Ho 'ya hayrandır. Babası onu evlat edinmiştir ve küçük yaşta geçirdiği travma sonucu küçüklüğüne dair bir şey hatırlamamaktadır. Bir gün birinin onu takip edip tırnağını kesmesi ile büyük bir şok yaşar. Daha sonra bu kişinin Healer olduğunu anlar ve ona ilgi duymaya başlar.
Yoo Ji Tae,  küçüklüğünü abisi ve arkadaşlarıyla, onları izleyerek, onlarla birlikte geçirmiştir.
Geçmişinden gelen bir vicdan azabı çekmektedir. Healer'dan bazı kızları araştırarak DNA örnekleri almasını ister ve sonunda aradığı kızı bulur. Şimdi büyük ikilemler yaşayacaktır.

Dizi çok akıcı bir şekilde başlıyor ve kurgusu çok güzel. Çok fazla spoiler vermek istemiyorum oyuzden fazla ayrıntıya inmemeye çalışıcam. 
İlk bölümlerde ara ara geçmişe dönerek 5 arkadaşın hikayesini anlatıyor. Bu 5 arkadaşın içinde ise Kim Moon Ho 'nun abisi ve eşi de var. Ancak bu 5 arkadaş bir süre sonra dağılıyor hatta bazıları ölüyor. 

Kim Moon Ho geçmişten gelen bir olayı saklamaktadır, artık bunun vicdan azabına dayanamaz ve bu olayı çözmek, vicdanını rahatlatmak ister. Fakat bu işi kimsenin bilmesini istemez ve bu yüzden Healer ile anlaşır. Aradığı kızı bulmasıyla olaylar gelişir ancak bir süre sonra Healer 'ında geçmişlerinin bir parçası olabileceğini farkeder. 
Healer'ın kızı izlemek istediği için, kıza daha yakın olmaya karar verir ve kılık değiştirerek utangaç, saf bir muhabire dönüşerek kızın yanında işe başlar. Hakkını vermek lazım Ji Chang Wook bu dizide kılıktan kılığa girdi sürekli ve hepside çokk yakıştı :)

Bu 3 kahraman bir süre sonra birlikte çalışarak geçmişlerini aydınlatmaya ve gerçekleri ortaya çıkarmaya başlar. 

  ⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

6 Mart 2017 Pazartesi

➤ The Master's Sun


- The Master's Sun -
Türü : Fantastik, Gerilim, Romantik Komedi, Dram
Bölüm Sayısı : 17
Senarist : Hong Jung Eun , Hong Mi Ran
Yönetmen : Jin Hyeok
Oyuncular :
So Ji Sub - Joo Joong Won
Gong Hyo Jin - Tae Kong Sil
Seo In Guk - Kang Woo
Kim Yoo Ri - Tae Yi Ryung
Konusu :
Hayaletleri görebilen Kong Sil, bu aniden ortaya çıkan korkutucu hayaletler yüzünden normal bir yaşam süremez ve sürekli tedirgin yaşar. Bir gün Bir alışveriş merkezinin sahibi olan Joo Joong Won ile karşılaşır ve ona dokunduğunda hayaletlerin ortadan kaybolduğunu farkeder.  
Rahat yaşayabilmek için Joong Woon'un peşinden ayrılmamaya karar verir.

Bir dizi yorumu dahaa, ama nasıl bir dizii ??
Efsane Bir Dizi!! başka özetleyecek bir cümle bulamıyorum. İzleyeli çok olsa da hala unutamadıklarımdan ve bahsedilmesi gereken bir dizi.. 2013 yılında yayınlanmasına rağmen hala ne güzeldi diyorum :) Eğer izlemeyen kaldıysa, hiç durmasın hemen başlasın, İzleyenlerde bu diziyi tekrar görmekten dolayı sevineceklerdir bence :) Gelelim hikayemizin kahramanlarına ...❣

⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎