18 Mart 2017 Cumartesi

➤ Moonlight Drawn By Clouds


- Moonlight Drawn By Clouds / Love İn The Moonlight -
Türü: Tarihi, Romantik Komedi
Bölüm Sayısı : 18
Oyuncular :
Park Bo Gum - Veliaht Prens
Kim You Jung - Hong Ra On
Jinyoung - Kim Yun Seong
Kwang Dong Yeon - Kim Byung Yeon
Chae Soo Bin - Jo Ha Yeon
Heo Jung Eun - Prenses
Konu :
Hong Ra On (Kim You Jung), kadın olduğunu gizleyerek erkek kılığında  yaşayan, erkeklere kadınlar hakkında tavsiyeler vererek onları bir araya getirmeye çalışan biridir.Bir gün müşterisi için yazdığı aşk mektubu aracılığı ile  Veliaht Prens (Park Bo Gum) ile tanışır ancak onun prens olduğundan habersizdir. 

Genelde tarihi dizileri pek sevmem. İzlemeden önce baya bir ertelerim buda o dizilerden biriydi aslında. Konusunda erkek kılığına giren kız klişesinin olmasıda diziye sıcak bakmamı pek kolaylaştırmıyodu. Ama yine de aklımdaydı çünkü dizide Park Bo Gum vardı...
Bu yüzden başladım ve ertelediğime pişman oldum çünkü çok güzel, çok tatlı bir diziydi. 





Kızımız Hong Ra On,  küçüklüğünden beri erkek kılığında yaşıyor. Çöpçatanlık yapıyor ve bu sırada işlerin karışmasıyla veliath prensimizle tanışıyor. Hatta tanıştıkları ilk gün sonunda onu bir çukurda bırakarak oradan uzaklaşıyor :) Borçlarından ötürü harem ağası olması için saraya satılıyor ve burada prensimizle karşılaşıyor ancak onun prens olduğunu bilmiyor. 
Aynı zamanda geçmişi hakkında bilmediği çok şey var, hala annesini bulma umudu ile yaşıyor. Ve kendini hiç olmaması gereken bir yerde buluyor. /// Sanırım Kim You Jung 'u bu dizide ilk defa izledim ve çokk beğendim. Kendisi güzel, oyunculuğu güzeldi. Park Bo Gum ile ise çokk çokk yakıştırdım.




Geçmişte halk,  krala isyan ettiği için kralın sağlık durumu çok iyi değil, bu yüzden hep korkar durumda. Kraliçe ise bir çocuk doğurup kendi çocuğunu tahta geçirmek istiyor çünkü yıllar önce vefat eden kraliçenin oğlu olan Veliath Prensimiz ile hiç anlaşamıyorlar.. Yani ortada bir taht savaşı da var aslında. 

Veliath prensimiz ise bunun tam ortasında. Annesini keybetmenin acısıyla büyümüş bir prens kendisi. Kızımız ile tanıştığında onu erkek sanıyor fakat zamanla ondan hoşlanmaya başlıyor. /// Gelelim Park Bo Gum 'a kendisinin tam bir mimik ustası olduğunu söylesem sanırım abartmış olmam.. Mükemmeldi. Karakteri çok güzel canlandırmış, zaten Kim You Jung ile olan kimyalarıda çok iyiydi. Adam full mimikleriyle konuşuyo bildiğin, gülüşü ayrı tatlı kendisi ayrı tatlı. Dizi sırf Park Bo Gum için bile izlenir...  Sanırım bu yazımda Park Bo Gum'u boll boll görüceksiniz.  :) 

Dizide olan diğer önemli karakterlerden biri de Veliaht prensin küçüklüğünden beri arkadaşı ve koruması olan Kim Byung Yeon (Kwang Dong Yeon ) Prensin en yakın arkadaşı, tek güvendiği insan diyebiliriz. Aralarındaki Bromance ise çok güzeldi !! Bu arkadaşlık diziyi güzel kılan etkenlerden biriydi. 
Kim Byung Yeon, prensin hep yanında olarak ona destek oluyor daha sonra hayatlarına Hong Ra On'un girmesiyle bu ikiliyi korumaya başlıyor ancak hepsinin hayatı değişiyor. Çünkü onunda herkesten gizlediği, özellikle prensten gizlediği bir sırrı var.

⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎


Baştada söylediğim gibi, Park Bo Gum'u çok görüceksiniz :) Daha önceki Hello Monster'daki değişik karakterini çok güzel canlandırmıştı ve Reply 88 'de ise ondan çok daha farklı bir rolle izlemiş ve ikisindede çok beğenmiştim. Bu dizide ise daha da beğendim. Çok güldüğüm sahneler de  gözlerimi dolduran sahnelerde oldu  ve her sahnede çok iyi bir oyunculuk sergilemişti. Dizi de parlayan kişi bence kesinlikle oydu.


▻ Gelelim tekrar aşıklarımıza,
(Bu bölümden sonrası belki hafif spoiler içerebilir dikkat edin!)
Kızımız ve prens bir süre sonra arkadaş olmaya başlıyorlar. 
Ve prens  duygularından bile şüphe ediyor. Sürekli onunla zaman geçiriyor, koruyup kolluyor. Ona prens gözüyle değilde kendisiymiş gibi bakan bir insan olduğu için bu durum onun çok hoşuna gidiyor ve bir süre kıza prens olduğunu söylemekten kaçınıyor. 

▻ Vee  aşık olduğunu anlıyor.  Ya da yan etkilerini farkediyor diyelim  :)

▻ Kendisi kızımıza karşı çok mütevazı bir aşık oluyor orası kesin (!) 

▻ En sonunda kızımız ve prens hislerinin farkına varınca da içinden kıskanç bir adam fışkırıyor :)

▻ Peki bir aşk üçgenimiz var mı ?
Dizide Jinyoung 2.çocuğumuzu canlandırıyor. Tabii ki her zamanki gibi ilk önce o Ra On'un kız olduğunu farkediyor. Ve tabii ki kızımıza aşık oluyor. Ama şunu da belirtiyimki bu dizide 2.Adam sendromu yaşamadım. Park Bo Gum varken odaklanamadım sanırım.. pek bir aşk üçgeni olmadı o tarz, kızımız ikilemde kalmadı. Oda prense aşık oldu. Bence çok da güzel oldu.



▻ Bu sırada, Prensimize aşık olan ve onunla evlendirilmek isteyen bir kızımız daha vardı. Bazı dizilerin aksine kötü kadın karakterinde değildi. Sadece prense aşıktı. Ama yine de bir türlü sevemedim kendisini.  
Bu kızımız prens ile Ra On'un bilekliğini farkedip, Satan kişilerin bu bilekliklerin anlamlarını uydurduğunu ima ettiğinde ise Prensin cevabı çok güzeldi.. 

▻ Başka bir konuya geçmeden önce, Park Bo Gum ve Kim You Jung'u çok yakıştırdım. Aralarında çok güzel bir kimya vardı ve izlerken bize bütün duyguları aktarabildiler. İkisi de çok güzel oynamış ve çok tatlılardı :)

▻ Gelelim müthiş bromance'imize. Son bölümlerdeki göz yaşlarımızın sebebine ..
Byeong Yeon ile Prensimiz arasındaki bağ çocukluklarından beri geliyordu ve Prensin ona ne kadar güvendiğini net bir şekilde görebiliyordunuz. Zaten ikili sürekli birbirlerini kolluyorlardı. Byeong Yeon sırrı yüzünden zor zamanlar yaşadı, prensin sırrını öğrenmesinden korktu ancak prens bir şeyler sakladığından şüphelendiğinde bile ona güvenmekten vazgeçmedi. Anlayacağınız Bu ikili de ayrı bir güzeldi :)


◉  Dizi Müziklerinden bahsetmemek olmaz..
Ortada çok güzel bir aşk hikayesi vardı. Haliyle komik sahneler olduğu kadar çok duygusal sahnelerde vardı. Müziklerde bu sahneleri mükemmelleştiren unsurlardandı..
Aralarında en beğendiklerim;
Gummy - Moonlight Drawn By Clouds
Beige - I Miss You
Park Bo Gum - My Person
Soyou/ Yoo Seung Woo - No Sleep

Diziden Kareler : ------------------------------------------------------------------------------------

Nasıl bu kadar içten gülüyor bu çocuk !?







▻ İlk bölümleri komedi tadında ilerleyen dizi, bir süre sonra geçmişin aydınlanması, prens ile Ra On'un ilişkilerinin ilerlemesi, sırların ortaya çıkması ve taht savaşıyla ciddi bir hal aldı. Komedi heyecana dönüştü. Bence dozunu çok iyi ayarlamışlardı. Dizi ne tam anlamıyla romantik komedi ne de tam anlamıyla dramdı. Özellikle, (yanlış hatırlamıyorsam) son 4 yada son 2 bölümünde çok güzel, göz dolduran sahneler vardı..  
Yayınlandığı süre boyuncada sürekli yüksek reytingler aldı. Bence haketmiştide !
İzlemediyseniz, izleyin derim :)

! İyi Seyirler !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder