5 Ağustos 2017 Cumartesi

➤ 38 Task Force


38 Task Force / Squad 38 
Tür: Aksiyon 
Bölüm Sayısı :  16
Senarist  : Han Jung Hoon
Yönetmen : Kim Jung Min
Oyuncular :
Ma Dong Seok - Baek Sung -Il
Seo In Guk - Yang Jung Do 
Choi Soo Young - Chun Sung Hee
Song Ok Suk - No Bang Sil
Lee Sun Bin - Jo Mi Joo

Konu :
Vergi toplama bölümünün şefi'nin hayatını sorgulaması ve haksızlıklara uğramasıyla birlikte bir dolandırıcı ile tanışır ve ikili bir ekip kurarak vergi kaçakçılarını yakalamak için birlikte çalışmaya başlar. 


Ma Dong Seok / Baek Sung Il :
Vergi dairesinde tahsilat bölümünün şefidir. Dürüst bir memurdur ve yıllardır bu mesleği yapmaktadır. Artık hayatı çok monotonlaşmıştır ve çevresinde gelişen olaylardan rahatsız olmaya başlar. //
Ma Dong Seok'u  sanırım ilk Bad Guys da izlemiştim ve orada çok sevmiştim. Daha sonra Train To Busan filminde de izledim. Bu dizide de görmek beni sevindirdi. Çok başarılı bir oyuncu olduğunu düşünüyorum burada da Bad Guys daki karakterinin tam zıttı bir karakteri canlandırmış.

Seo In Guk / Yang Jung Do : 
Jung Do, çok zeki, yaratıcı, yakışıklı bir dolandırıcıdır. Gizemli bir geçmişe sahip olan Jung Do, Şef Baek'i dolandırır ancak ikili bir anlaşma yapmaya karar verir. 
Seo In Guk'da oyunculuğunu çok sevdiğim aktörlerden biri. Daha önce Reply 1997, Love Rain,  Master's Sun,  Hello Monster,  No Breathing 'de izlemiştim kendisini. Her yapımda farklı bir role giriyor ve hepsini de çok güzel canlandırıyor. Saf, utangaç bir karakteri de küstah ve zeki bir karakteri de çok güzel yansıtıyor. Bu dizide de pek bir cooldu kendisi. En sevdiğim karakterlerden biriydi.



Soo Young / Chung Song Hee 
Geçmişte yaşadığı olaylardan dolayı insanlara güveni azalmıştır. Mantığı ile hareket eden prensip sahibi bir memurdur. Şef Baek'in ekibinde yer alır.
Soo Young'u Girls Generation grubundan biliyordum. İlk defa bir dizisini izledim ve çok beğendim. Sessiz, sakin ama etkili bir kişiydi kendisi.

⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎






Dizi, bize aslında bir nevi paranın gücünü gösteriyor.
Parası ile insanları ezenler mi dersiniz ?
Para için insanları arkalarından bıçaklayanlar mı dersiniz?
Hepsi var.
Ancak bu olaylardan son derece rahatsız olan, bir şeyler yapmak isteyen ve bu insanlara anladıkları dilden karşılık veren mükemmel bir ekip var karşımızda.!!
Bir çok yerde "İşte budur" diyebilirsiniz büyük ihtimal.


Biz gelelim ikili arasındaki anlaşmaya, Baek Sung Il polis arkadaşı sayesinde onu dolandıran adamı (Jung Do) bulur ve yakalatır. Ancak Jung Do  ona bir anlaşma önerir. Zengin vergi kaçakçılarını dolandırıp paralarını alacak ve bunun karşılığında hapse girmeyecektir. İlk önce bu anlaşmayı kabul etmeyen Baek Sung Il, bir milyardere kafa tutmasının ardından  rüşvet aldığına dair iftiraya uğrayınca işler değişir. Bu adaletsizlikten bıkan Sung Il, Jung Do'nun teklifini kabul eder. 
Peki ama Jung Do'nun başka amaçlarıda varmıdır ??

İlk önce ekiplerini toplamaya başlarlar ve ortaya güzel bir ekip çıkar. Zaten bu tarz "takım ruhu" olan dizileri, filmleri ve bu tarz karakterleri çok seviyorum. Bu tarz yapımlarda ayrı bir hava oluyor her zaman. Bu da onlardan biri oldu. Unutamayacağımız ekipler arasında yerlerini alabilirler :)


➡︎ Çok güzel bir bromance de gördük. Yang Do(Seo In Guk) ve Baek Sung Il (Ma Dong Seok) 'in kimyası mükemmeldi. Birlikte çok çok  iyi bir ikili oluşturmuşlar.


 ➡︎ Bana göre ilk 2 bölüm biraz sıkıcıydı. Ancak iyi ki bu iki bölüme aldanıp bırakmamışım. Eğer sizde ilk başlarda sıkılırsanız sakın bırakmayın ve devam edin derim. Bir yerden sonra öyle akıcı bir hale geliyor ki duramıyorsunuz zaten. Her bölüm ayrı bir heyecanla devam ediyor.


➡︎ Dizinin en çok öne çıkan ve güzel yanı kesinlikle senaryosuydu. Şaşırtıcı, sürükleyici ve eğlenceli bir senaryosu vardı.  Olayların birbirleriyle bağlanması, gelişmeler, sonuçlar ve Ters Köşeler  mükemmeldi. Senaristimize tebrikler ve teşekkürler!


➡︎  Aksiyonun ve bilmecelerin yanı sıra bol bol komedi de vardı.
Özellikle ilk bölümler Baek Sung Il' ın dolandırıcılığı öğrenmeye çalıştığı sahneler çokk komikti .




 ➡︎  Ekip üyeleri de çok iyiydi. 
Hak Joo ve Ji Wang ayrı bir komikti. Song Ok Sook ise ayrı bir cooldu.
Lee Sun Bin'i ise ilk defa izledim ve çokk beğendim. Bence hem oyunculuğu hem kendisi çok güzeldi.







 ➡︎ Aynı zamanda dizide çok anlamlı sözler söylendi, çok önemli mesajlar verildi. İnsanı sinir eden durumlar işlendi.


➡︎  Dizide çok fazla aşka odaklanılmamıştı ama Jung Do (Seo In Guk) ve Sung Hee (Soo Young)'nin çok güzel bir hikayeleri vardı.  Ne kadar buna odaklı gitmeselerde Dizi boyunca da bunu etkileyici bir şekilde göstermişler, dizinin türüne de bakarsak bu konu beni rahatsız etmedi ancak (spoiler sonda ikili arasında güzel bir sahne görsek fena olmazdı hani.)


➡︎  Dizi müziklerine gelirsek,  bu diziye çok uygun şarkılardı.  Özellikle bazı sahnelerde ( Etkileyici laflar havada uçuşurken, planlar açıklanırken, ekşınlar yaşanırken) çalan bu şarkılar çok etkiliydi.
-  Cool                       " Freeze right there. I'll never lose.
                                           Even when you run, you're already in my hands"
-  Run


★***  Dizi Bad Guys'ın senaristinin ve yönetmeninin elinden çıkmış. Böyle güzel bir yapımla daha karşılaşmamıza şaşırmamalı.
Finalde ise bununla alakalı küçük bir sürpriz vardı.Ma Dong Seok'un Bad Guys'daki karakterini görmem ile nasıl sevindim anlatamam. Böyle güzel bir gönderme iki dizinin birleşmesi yada ikinci sezonlarda ortak bölümlerle sonuçlansa çokk çokk güzel olurdu doğrusu.)
(Bad Guys'ın 2.sezonunun çekileceği açıklandı. Bu diziyle ilgili öyle bir haber görmedim ancak kim bilir ? Belli olmaz. Dizinin sonunda böyle bir görüntü bıraktılar sonuçta. :)) ***★


 İYİ SEYİRLER

------- Diziden Kareler --------









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder