30 Kasım 2016 Çarşamba

➤ Eller Yukarı : You Are All Surrounded !!


- You're All Surrounded -

Türü : Polisiye, Aksiyon, Romantik
Bölüm Sayısı : 20
Yapım Yılı : 2014
Yönetmen : Yo In- Sık
Senarist :  Lee Jung-Sun
Konu :
Hikaye, şiddet suçları bölümünde efsane Seo Pan Seok'un takımı olarak çalışmaya başlayan 4 çaylak dedektifin farklı sebeplerden dolayı bir araya gelerek bir ekip olmasını anlatıyor.Ne kadar anlaşamazlarsa da bir aile haline gelen bu ekibin sırları da zamanla ortaya çıkıyor.
Oyuncular  :

Lee Seung Gi - Eun Dae Gu/ Kim Ji Young
Küçükken, annesinin başına gelen olayı aydınlatmak için dedektif olan ve bütün amacı bu olan çok zeki ama soğuk ve asabi bir çaylak dedektiftir.  *Lee Seung Gi oppa'mız olurda bir dizi izlenmezmi zaten ? Yine çok tatlıydı kendileri..
Cha Seung Won - Seo Pan Seok
Pan Seok, dedektifler arasında efsane olmuş çok başarılı bir polis şefidir. Fakat kendi dünyasında geçmişi acıyla dolu karakterlerden biri kendisi. Çaylak dedektifleri eğitmesi için görevlendirilen Pan Seok aynı zamanda da çok sert bir kişiliğe sahip. Dae Gu ile aralarında rekabet oluşmasından tabii ki kaçamıyor..  *Kesinlikle bu role tam olarak uymuş, başkasını düşünemiyorum bile.
⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

22 Kasım 2016 Salı

It's Okay, That's Love ♥︎


- It's Okay That's Love - 
Tür : Romantik - Tıbbi
Yönetmen : Kim Kyu Tae
Senarist : Noh Hee Kyung
Bölüm Sayısı : 16
Oyuncular :
Gong Hyo Jin - Ji Hae Soo
Jo In Sung - Jang Jae Yul
Lee Kwang Soo - Park Soo Kwang
Sung Dong Il - Jo Dong Min
D.O. - Hang Kang Woo
Konusu :
Jang Jae Yul aile geçmişi karmaşık olan, takıntılı, çok ünlü bir yazardır. Ji Hae Soo ise bir hastanede psikiyatri bölümünde çalışmaktadır fakat onunda geçmişten gelen bazı takıntıları vardır. Jang Jae Yul ile tanıştıktan sonra birbirlerinin hayatlarını değiştirirler.


Bu diziye, kore dizilerindeki " psikolojik hastalıklar " konusunun işlenmesinin öncüsü diyebiliriz. Hemde çok çok başarılı bir öncü. Şöyle uzun zaman hafızalarda kalıcak türden.Diziye ilk Sevdiğim kadın oyunculardan olan Gong Hyo Jin için başlama kararı aldım. Ama diziye başlamadan önce çok fazla dizi hakkında bilgi okuduğum ve gördüğüm için büyük spoilerlar yedim. Bu yüzden çok fazla spoiler vermeden genel bir şekilde bahsedicem ve bence eğer bu diziyi izlemek istiyorsanız, (ki izlemelisiniz!!) çok fazla bakınmayın, spoilerlardan uzak durun. Bu en  büyük tavsiyem. Şimdi biraz konudan bahsedersek :
Jang Jae Yul (Jo In Sung )  dizide çok ünlü ve sevilen bir yazar (özellikle bayanlar tarafından :)) ama aslında karmaşık bir geçmişi ve bunun üzerinde bıraktığı etkileri var. Jag Jae Yul 'un aynı zamanda kendisi gibi yazar bir sevgilisi de var fakat kendi kitabını kopyaladığını farketmesi üzerine ilişkileri de bitiyor.  Aynı şekilde Ji Hae Soo( Gong Hyo Jin) ise   psikiyatri bölümünde çalışan bir doktor, ne kadar dışarıdan normal görünse de aslında onun da geçmişte takıldığı noktalar var.Kendisi gibi psikiyatri doktoru olan Jo Dong Min ( Sung Dong Il)  ve tikli bir hasta olan Park Soo Kwang ( Lee Kwang Soo) ile aynı evde yaşıyor. Uzun süredir birlikte olduğu erkek arkadaşının onu aldattığını öğrenmesiyle büyük bir şok geçiriyor. Bir televizyon programı sayesinde tanışan bu ikilinin daha sonrada yolları  süreli kesişmeye devam ediyor ve Jang Jae Yul' un Ji Hae Soo'nun kaldığı eve taşınması ile tam olarak olaylar başlıyor. 
Hang Kang Woo (D.O.) ise zor bir hayat yaşayan, Jang Jae Yul'un büyük hayranı olan bir karakter.

⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

18 Kasım 2016 Cuma

► Only You / Always ♥︎ ♥︎


      - Only You / Always -

Türü :  Romantik, Dram
Yayın Yılı :  2011
Yönetmen :  Song Il-Gon
Oyuncular:
So Ji Sub - Cheol Min
Han Hyo Joo - Jung Hwa

Konu :
Cheol Min gizemli bir geçmişe sahiptir. Geceleri otopark görevlisi olarak çalışmaya başlar. Jung Hwa'nın ise geçmişi acıyla doludur ve gözlerini kaybetmiştir. Gece otopark'ın klubesine dizi izlemek için gittiğinde görevlinin değiştiğini farketmez ve Jung Hwa ile Cheol Min'in hayatı burada, birbirleriyle tanıştıktan sonra değişir. 

Yorum:
Bir filmde So Ji Sub varsa o fim zaten izlenir... Ama bu film sadece So Ji Sub için izlenecek bir film değil gerçekten. Mükemmel bir dram filmi kesinlikle. Romantik,Dram film sevenler için tam biçilmiş kaftan. Sıcacık bir aşk filmi karşınızda.. :
Cheol Min anlamsızca yaşayan geçmişi karanlık bir adam. 
Jong Hwa ailesi ile geçirdiği araba kazası sonrası gözlerini kaybetmiş.
İkili'nin kimsesi yok.. taki birbirleriyle tanışana kadar. Tesadüf eseri birbirleriyle tanışan ikili birbirleri için her şey oluveriyorlar. O kadar tatlı sahneler var kii, aşık olmamak elde değil .:) Cheol Min kızımızın gözü oluyor bildiğiniz, Jong Hwa ise onun ailesi. Ama aslında ikisinin de bilmediği ortak bir geçmişleri var.
Bir süre sonra Cheol Min kızın tekrar görebilmesini sağlamak için Kafes dövüşüne başlıyor ve büyük fedakarlıklar yapıyor. Fakat kız gözlerini açtığında yanında görmek istediği tek kişi orada olmuyor.?
Çok ama çok güzel bir aşk hikayesi. Güldüm,boğazım düğümlendi, ağladım.. Mükemmeldi. Bence mutlaka izlenilmesi gereken kalbinize dokunan filmlerden biri.
Oyunculuklar için ayrı ayrı yazmak gerekir bence. So Ji Sub her zamanki gibi harika bir oyunculuk sergilemiş,gerçekten yaptığı işin hakkını verdiğini düşünüyorum. Kendisini ve oyunculuğunu çok seviyorum şahsen.Ama Han Hyo Joo'nun oyunculuğu da kesinlikle harikaydı.Yaşadığı duyguları tam anlamıyla aktardı bize, gerçekten çok beğendim bu filmdeki oyunculuğunu sanırım bu film için mükemmel ikiliyi bulmuşlar gerçekten, çok yakılıyorlardı. :)
Daha fazla uzatmadan söyleyeyim en iyisi, eğer romantik bir dram filmi izlemek istiyorsanız ve bu filmi hala izlememişseniz kaçırmayın hemen izleyin derim !!




 - İyi Seyirler -

15 Kasım 2016 Salı

The Legend Of The Blue Sea Geliyor !! - 16 Kasım -


The Legend Of The Blue Sea (Fantastik,Romantik Komedi) dizisi sonunda 16 Kasım Çarşamba günü yayınlanıcak. Şahsen ben bu ikilinin dizisi çıkıcağının haberi geldiğinden beri heyecanla bekliyorum ve gelişmeleri takip ediyorum. Kore'deki en beğendiğim ve başarılı bulduğum kadın oyuncuların en başlarında gelir Gianna Jun (Jun Ji Hyun). Filmlerinde büyük başarı elde eden, kaliteli oynayan, kaliteli iş yapan hem çok güzel hem çok tatlı e daha ne olsun hastasıyız ! :) Eminim hepimizin kalbinde Man From The Stars'taki performansıyla tahtını da kurmuştur.. Lee Min Ho'ya gelince bilmeyen yok, sevmeyen de azdır zaten :) şahsen ben bayılıyorum kendisine :) onun da büyük hastasıyız ! :) 
Eee hem Lee Min Ho 'yu hem Gianna Jun'u böyle severken ikilinin bir arada aynı dizide oynayacak olması beni çok çok heycanlandırdı anlayacağınız. 
Birde üzerine senaristin; Park Ji Eun ( Man from the stars ve producer ), Yönetmeninde Jin Hyeok (City Hunter,Master's Sun..) olduğunu öğrenince daha da bir sevindim. Jin Hyeok 'un yönettiği City hunter, Master's Sun, Doctor Stranger gibi diziler zaten sevdiğim diziler arasında ve başarılı yapımlar. Park Ji Eun ise ne kadar producer da beni hayal kırıklığına uğratsa da, Man From The Stars'taki başarısını göstericeğini umuyorum. Böyle güzel bir kadro bir aradayken de beklentiler yüksek malum herkeste. Umarım bir unutulmaz dizimiz daha olur !!
Konu :
Dizi dünya üzerindeki son deniz kızı olan Sim Chung (Gianna Jun) ve zeki bir dolandırıcı olan Heo Joon Jae (Lee Min Ho) karşılaşmasıyla başlayan ilişkilerini anlatır. Lee Min Ho aynı zamanda dolandırıcı Heo Joon Jae ve Joseon zamanından  Kim Moo karakterini canlandırıyor ve Sim Chung ile olan geçmişi de konu alıyor.

Beklemedeyizz ! Şimdiden İyi Seyirler..

14 Kasım 2016 Pazartesi

➤ The Producers


- The Producers - 
Türü: Romantik Komedi
Bölüm Sayısı : 12
Senarist: Park Ji-Eun
Yapım Yılı : 2015
Oyuncular/Karakterler :
Cha Tae Hyun - Ra Joon Mo
Gong Hyo Jin - Tak Ye Ji
Kim Soo Hyun - Beak Seung Chan
IU - Cindy
Konu:
Bir yayın kanalında çalışan yapımcıların iş ve özel hayatı.

Çok üzülerek söylüyorum ki bu dizi benim için hayal kırıklığıydı. Bu kadar güzel, dolu, başarılı 4 başrolü birlikte izleyeceğimizi düşündüğümde cidden çok heycanlanmıştım. 4'üde birbirinden iyi ve başarılı ve 4'ü de sevdiğim aktörler. Aynı zamanda senarist de Man From The Stars'ın senaristi olunca beklentiler de baya bir çoğalmıştı doğrusu.. Belkide beklentim yüksek olduğu için böyle bir hüsrana uğradım bilmiyorum. Çok daha güzel bir dizi bekliyordum hikaye açısından. Çok da yerden yere vurmak değil amacım. Oyuncular sayesinde kendisini izletmeyi ve eğlendirmeyi başardı. Eğlendiğim, güldüğüm sahneler yok dersem yalan olur, güldüğüm, keyif aldığım bir çok sahne oldu. Ama bununda oyuncuların sayesinde olduğunu düşünüyorum.Büyük bir beklenti altına girmeden, oyuncular için izleyebileceğiniz ve bu açıdan keyif alabileceğiniz bir diziydi. Zaten bunları da görünce keşke bu kadro böyle zayıf bir senaryo ile harcanmasaydı demekten kendimi alamadım.

Artılar Ve Eksiler 

✘ Öncelikle ortada elle tutulur bir senaryo yoktu. Tam oturmamıştı sanki. Bu da dizinin en büyük sorunuydu.
 
⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

11 Kasım 2016 Cuma

➤ The Time We Were Not In Love

- The Time We Were Not In LOVE - 
Bölüm Sayısı : 16
Türü :  Romantik Komedi
Yapım Yılı : 2015
Oyuncular:
Ha Ji Won - Oh Ha Na
Lee Jin Wook - Choi Won 
Yoon Kyun Sang - Cha Seo Hoo
Choo Soo Hyun - Lee Soo Eun
 L - Sung Jae
Lee Joo-Seung - Oh Dae Bok

❝ Yanı Başında ki Aşk ❞
Konu :
Dizide liseden beri en yakın arkadaş olan Oh Ha Na ve Choi Won 'un ilişkisi anlatılıyor.



İlk Önce biraz karakterlerden bahsedeyim:
Oh Ha Na, 30 lu yaşlarında bir ayakkabı mağazasında yöneticilik yapan ve kendine güvenen bir kadın. İlk başta nedense bu karaktere pek bir ısınamamıştım ama sonra daha iyi geldi gözüme. 
Choi Won ise yine 30 lu yaşlarında, kabin memuru, sevecen bir insan ve çok iyi bir arkadaş. Ha Na'nın ne zaman yardıma ihtiyacı olsa Mahşallah bu güzel adam hemen koşuyor yardımına, sürekli kızımızın yanında.  
Cha Seo Hoo ise zengin ve ünlü bir piyanist. Oh Ha Na'nın ise nikah masasından döndüğü büyük aşkı.
Diziyi pek sevmedim  çok basitti, yani  bayıldığımı söyleyemeyeceğim. Özellikle son bölümlere doğru artık çok uzamaya başladı bir türlü açılamadılar birbirlerine, çok basit şeyler çıktı önlerine ve bende artık sıkılmaya başladım.  


❋ Sevilenler/ Sevilmeyenler  :
  ✔︎  Dizide çok fazla karakter vardı aslında ve bu yan karakterler bence kesinlikle dizide ki en güzel şeylerden biriydi, fazlasıyla renk kattılar !
Özellikle Oh Ha Na'nın babası, annesi ve kardeşi çok komik, çok güzellerdi.
Aynı zamanda Choi Won'nun halası ve diğer iş arkadaşları da öyleydi.
Baba gibi Baba !! :)
⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

► Twenty

- Twenty - 
Yapım Yılı : 2015
Türü : Gençlik
Yönetmen: Lee Byung Hun
Oyuncular : 
Kim Woo Bin - Chi Ho
Lee Joon Ho - Dong Woo
Kang Ha Neul - Gyung Jae
Jung So Min - Soo Min
Jung Joo Yeon - Eun Hye
Min Hyo Rin - Jin Hoo
Lee Yoo Bi - Soo Hee

Konu :
Lise yıllarından beri arkadaş olan Chi Ho, Dong Woo, Gyung Jae'nin 20 li yaşlarını anlatıyor film. Chi Ho bir kız arkadaşı olmasın rağmen çapkın bir karakterdir, Dong Woo; çizgi roman sanatçısı olmak isteyen fakat maddi sıkıntılar yaşayan ailesine bakmak zorunda olan bir karakterdir, Gyung Jae ise üniversite birinci sınıfta olan ve bir yönetici olmak isteyen bir karakterdir. Filmde bu üç arkadaşın 20li yaş maceraları konu ediliyor.


Açıkcası filmi izlemeden önce fragmandan ve gördüklerimden filmin bir gençlik komedisi olacağını düşünmüştüm fakat izledikten sonra filmin komedi filmi olduğunu söyleyemem sanırım. Tabii ki  çok güldüğüm komik sahneler vardı ama komedi filmi gibi de değildi bence. Daha çok boş zamanınız da izleyebileceğiniz bir gençlik filmi diyelim buna (çerez film tarzı). 
Yine filmi izlemeden önce oyunculara baktığımda Kim Woo Bin ve Kang Ha Neul  hemen dikkatimi çekti, filmi heyecanla beklememin sebeplerinden biri de bu iki oyuncuydu. Biraz hayal kırıklığına uğramadım desem yalan olur fakat belki de bu benim beklentimi yüksek tutmam ile alakalı da olabilir.  Filmde güldüğüm eğlendiğim noktalar oldu ama sıkıldığım bir türlü filmin akmadığını hissettiğim yerler de oldu.  Belki bu iki oyuncuyu sevmesem izlemeyebilirdim. Kısacası bence boş zamanınızda izleyebileceğiniz 
bir film ;)

- İYİ SEYİRLER -  :)


► Miracle İn Cell No.7 // Hücre 7 Mucizesi ♥︎ Kesinlikle İzleyin !


- Miracle İn Cell No 7 / December 23 - 
Tür : Dram
Yapım Yılı : 2013
Yönetmen : Lee Hwan Kyung
Konusu : 
Zihinsel özürlü bir baba ile kızı birbirlerine çok bağlılardır. Babasının yanlışlıkla bir suça dahil olmasıyla birlikte küçük kızın hayatı da altüst olur. Babasının suçsuzluğunu kanıtlamaya onun yanında olmaya çalışır.

Oyuncular :
Ryoo Seung Ryong - Yong Goo
Kal So Won - Ye Seung (çocuk hali)
Park Shin Hye - Ye Seung (yetişkin hali)
Oh Dal Su - So Yang Ho
Park Won Sang - Choi Choon Ho
Jeong Man Sık - Shin Bong Sık
Kim Jung Tae - Man Bum
Kim Kİ Cheon - Old Man Seo
Jung Jin Young  - Jang Min Hwan




-  Yürek Burkan Acıklı Bir Hikaye... -

Aslında bu filmi baya bir erteledim, nedenini bilmiyorum sıkıcı olabileceğini düşünmüştüm sanırım... Kesinlikle yanılmışım, izlemekte geç kalmışım !
Çünkü film aşırı güzel !. Beklentilerinizi yüksek tutabilirsiniz... 
Filmde hem senaryo, hem sahneler hem de özellikle oyunculuklar harikaydı. Hem güldüm hem de bol bol ağladım. Dram sevmeyenin bile mutlaka izlemesi gereken filmlerdendi bence. Çok anlamlıydı çok güzeldi. Özellikle Ryoo Seung Ryong un ve Kal So Won 'un oyunculuklarına ayrı ayrı şapka çıkartmak gerekir, yaşadıkları duyguları en derine kadar hissettim sayelerinde. Filmin ortalarında bol bol güldüm hatta eğlendim bile diyebilirim yani öyle saf sırf dram üzerine kurulu değildi kesinlikle, fakat çok sağlam da ağlattı sağolsun... 



⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎


► No Breathing ‼︎

 - No Breathing -
Türü : Gençlik - Spor
Yapım Yılı : 2013
Yönetmen : Jo Yong Sun
Oyuncular :
Lee Jong Suk = Woo Sang 
Seo In Guk = Won Il
Kwon Yuri = Jung Eun
Park Chul Min = Jae Suk 
Ah Young =  Se Mi

Konusu : 
Woo Sang ( Lee Jong Suk ) çok başarılı milli bir yüzücüdür. Daima 1.sırada yer alır. Won Il (Seo In Guk) ise çok yenetekli bir yüzücüdür fakat bu sporu bırakmıştır. Geçmişiyle ilgili acıları vardır. Daha sonradan bu spora geri döner ve ikili arasındaki yarış ve arkadaşlık başlamış olur. 

Film hakkında yorumumu söylemeden önce belirtmeliyim ki;  Lee Jong Suk ve Seo In Guk 'u aynı filmde görmek beni çok heycanlandırdı ve mutlu etti ! İki aktörü severim malum, film daha da bir güzel geldi böylece bana :) Şimdi gelelim filme.. Filmde Woo Sang çok başarılı, uluslararası yarışmalarda Kore'yi temsil eden milli bir yüzücü Won Il ise çok yetenekli ama geçmişinde başına gelen bir olay yüzünden yüzmeyi bırakmış. Daha sonra ikna ediliyo ve tekrar yüzmeye girerek takıma katılıyor. Jung Eun ise şarkıcı olmayı hayal eden genç bir kız. Won Il 'in arkadaşı ve Woo Sang ile de tanışıyor. Vee İkili bu kızımıza aşık oluyorlar. Ne kadar aşk üçgeni gibi gözükse de filmde aslında bundan çok arkadaşlık vurgulanmış ki bu da kesinlikle filmin güzel yanlarından biri bence. Senaryosu öyle aman aman, ilginç yada farklı bir senaryo değildi. Basit ama güzel, anlamlı bir gençlik filmiydi.  Boş zamanınızda izleyebileceğiniz eğlenceli türden :)) Sırf bu ikili için bile izlenir  ❣ ❣






  
İyi Seyirler  :)

➤ ❝ Nice Guy // The Innocent Man ❞


- Nice Guy/ The Innocent Man -                              Oyuncular :
   Yayın Yılı : 2012                                                       Kang Ma Roo = Song Joong Ki  
 Bölüm Sayısı : 20                                                    Seo Eun Gi = Moon Chae Won  
 Türü : Melodram                                                     Han Jae Hee = Park Si Yeo   Kang Choco = Lee YooBi
                                                                                    Park Jae Gil = Lee Kwang Soo

Kang Ma Roo
Doktorluk okuyan, geliri iyi olmayan iyi niyetli biridir. Küçüklüğünden beri Hae JEe ye aşıktır. Ama yaşadığı ihanetler ile çok değişir.
Eung Gi
Taesan grubun Varisidir ve hayatında aşka yer olmayan bir işkoliktir. Hırslı, kaba ve başarılıdır. Hae Jee den annesinin gitmesine sebep olduğu için nefret ediyor. Kang Ma roo ya aşık olmasıyla tüm hayatı değişir.

Hae Jee
Kang Ma roo ile aynı mahalleden geliyordur ve muhabirlik yapmaktadır. Kang Ma Roo yu sever fakat güç ve para onun için sevgi  ve aşktan daha önemlidir. İşlediği suçu Kang Ma Roo üstlendikten sonra Taesan grubun başkanıyla evlenir.