10 Ekim 2017 Salı

➤ The K2



- The K2 -
Türü : Aksiyon, Dram, Romantik
Bölüm Sayısı : 16
Senarist : Jang Hyeok Rin
Yönetmen : Kwak Jung Hwan 
Oyuncular :
Ji Chang Wook - Kim Je Ha
Yoona - Go An Na
Song Yoon A - Choi Yoo Jin
Cho Seong Ha - Jang Se Joon
Lee Jung Jin - Choi Sung Won
Konu :
Kim Je Ha (Ji Chang Wook) Üstün yetenekli bir paralı askerdir. İhanete uğraması sonucu bir kaçak haline gelir. An Na (YoonA) ise tek başına büyümüş, herkesten saklanan genç bir kızdır. Je Ha 'nın görmemesi gereken bir şeyi görmesi ile başkan adayının eşi olan Choi Yoo Jin onun peşine düşer. Kim Je Ha, geçmişin intikamını almak amacıyla Başkan adayı ve eşinin şirketinde koruma olarak işe girer. Arananlar listesinde olduğu için burada yeni bir ad (Kim Je Ha) ve K2 lakabını alır. İntikam peşinde olan Je Ha Başkan adayının herkesten gizlediği kızına(YoonA) aşık olunca sevdiği kadını da korumak zorunda kalır.



2016'nın "En" lerinde paylaşmıştım, benim için 2016'nın en iyi aksiyon dizisiydi bu dizi. Aksiyon sahneleri çok kaliteli, çok güzel çekilmişti. Tabii burda Ji Chang Wook'unda rolü büyük, o da sıkı hazırlanmış bu sahnelere belli.  Kaliteli aksiyonun yanında güzel bir intikam ve aşk hikayesi de izliyoruz.
Peki, Ji Chang Wook 'u çok sevdiğimden bahsetmiş miydim ??  Kendisini Healer  dizisinden hatırlayabilirsiniz. Bence aksiyon türündeki yapımlara  çok yakışıyor. Bu dizi gibi healer da bir aksiyon dizisiydi ama bana göre, aksiyon açısından bu dizi kesinlikle daha başarılı ve daha üst seviyedeydi. Gelelim karakterlerimize;

Ji Chang Wook / Kim Je Ha (K2)
Daha önce Irak'ta paralı bir asker olan daha sonra ihanete uğrayıp bir kaçak haline gelmiş biri Kim Je Ha. Alaycı ve sert biri. İntikam almayı tek amacı haline getiriyor ancak bu süreçte de Anna'ya aşık oluyor ve onu korumak için her şeyi yapmaya başlıyor. //// Ji Chang Wook'u ne kadar sevdiğimden tekrar bahsetmeme gerek var mı bilmiyorum ?? Bu dizide de mükemmeldi.


Yoona / Go Anna 
Anna, başkan adayı'nın herkesten sakladığı kızıdır. Küçüklüğünden beri büyük travmalar yaşamıştır ve bu yüzden insanlardan, kalabalıktan, yanıp sönen güçlü ışıklardan korkmakta, rahatsız olmaktadır. Kore'ye dönünce annesinin ölümünü araştırmak ister. //// Yoona 'yı daha önce Love Rain'de izlemiş ve beğenmiştim. Bence çok güzel bir kız ve oyunculuğu da güzeldi. 
Karakter olarak ise Anna'yı da beğendim. O kadar şey yaşamış biri normal olarak böyle zayıf bir karakter olmalıydı. Bundan rahatsız olmadım tersini beklemek saçma olurdu bence. Ancak  bir zaman sonra Je Ha'nın hayatına girmesiyle, işlerin değişmesi ile ne kadar kendini geliştirse de daha fazlasını beklemedim desem yalan olur. Sürekli daha da güçlenmesini bekledim ve bazı sahneler çok sinirimi bozdu. Yani baştaki halleri kabul ancak sonradan güçlenmiş, özgüven patlaması yaşayan bir Anna görsem daha çok hoşuma gidebilirdi.

⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

17 Eylül 2017 Pazar

Yeni Dizi : While You Were Sleeping


Başrollerinde Lee Jong Suk ve Suzy'nin olduğu bu dizi 27 Eylül'de başlıyor. Aslında uzun zamandır da beklenen bir dizi. 
Lee Jong Suk'u en son - W - dizisinde görmüştük, Suzy 'i ise Uncontrollably Fond 'da.
Suzy' i ne seviyorum ne sevmiyorum nötrüm yani :) 
Ancak Lee Jong Suk'un dizilerini genelde severim ve iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. W 'nun yanında daha önce Pinocchio dizisini de sevmiştim. Zaten dizinin senaristi de Park Hye Ryun, Pinocchio'nun da senaristi oydu. Sonradan fark ettim ki Lee Jong Suk' un oynadığı bir diğer dizi I Hear Your Voice'un da senaristi oymuş. Sanırım ikili iyi bir bağ kurmuşlar ki sürekli aynı projelerde yer almışlar :)

Bu dizinin konusu da ilginç,
Rüyalarında başkaların başına gelen olayları görebilen bir kadın (suzy) ile  bir savcının (Lee Jong Suk) hikayesini anlatıyor.
Fragmanlara baktığımızda fantastik, gizemli bir hikayenin yanında eğlenceli bir yönününde olduğunu görüyoruz. İkili de birbirine yakışmış bence.  
Fragmanı Buradan izleyebilirsiniz

 Sanırım dizi 32 bölümmüş. Neler olacak göreceğiz... İnşallah güzel, heyecanlı ve üzerine uzun uzun konuşabileceğimiz bir dizi izleriz ☺️

12 Ağustos 2017 Cumartesi

► Confidential Assignment


► Confidential Assignment / Cooperation ◀︎

Tür :  Komedi, Aksiyon
Yayın Yılı :  2017
Yönetmen : Kim Sung Hoon
Senaryo : Yoon Je Kyun

Oyuncular : 
Hyun Bin - Im Chul Ryung
Yu Hae Jin - Kang Jin Tae
Kim Ju Hyeok - Cha Ki Sung
Jang Young Nam - So Yeon
Yoona - Park Min Young
Lee Dong Hwi - Park Myung Ho
Lee Yi Kyung - Dedektif Lee

Konu :
Filmde, Kuzey Koreli bir suçluyu yakalamak için Güney Kore ve Kuzey Kore'nin işbirliği yapması konu alınır.
Kuzey Koreli bir suçlu haline gelen  Cha Ki Sung ( Kim Ju Hyeok), Güney Kore'ye kaçar. Onu yakalamak için bir asker olan Im Chul Ryung( Hyun Bin) Güney Kore'ye gönderilir. Hem suçluyu yakalamak hemde ondan intikamını almak isteyen Chul Ryung Güney Koreli polis Kang Jin Tae ( Yu Hae Jin) ile işbirliği yapmak zorunda kalır. 


Hyun Bin'i çok özleyenleri buraya alalım !!!!
Filmi uzun zamandır bekliyordum ve en sonunda izledim. 
Aksiyonu, komedisi yerinde çok güzel ve eğlenceli bir filmdi.  Aksiyon sahneleri tadında ve çok güzeldi. Bunda yönetmenin başarısı da büyük, kovalamaca sahneleride çok hoşuma gitti.

Hyun Bin filmde karizmasını bolca konuşturmuş. Normalde daha romantik komedi tarzındaki yapımlarla aklımızda olan Hyun Bin, bu filmde acılı, sert ve karizmatik bir Kuzey Kore askeri. 
Kesinlikle bu role de çok yakışmış, çok güzel oynamış. 
Yu Hae Jin'de filmde ki Güney Kore polisiydi ve çok da komikti.
Ayrıca iki karakter arasındaki ilişkide çok güzel ve çok eğlenceliydi.
Film heyecanlı bir şekilde akıp gidiyor. İzlerken eğleniceğiniz, güzel bir filmdi. İzlemenizi öneririm.

Buradan sonra Spoiler olabilir. Dikkat !
⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

7 Ağustos 2017 Pazartesi

➤ Sweet Stranger And Me


- Sweet Stranger And Me / Man Living At My House -
Tür: Romantik Komedi
Bölüm Sayısı : 16
Oyuncular :
Soo Ae - Hong Na Ri
Kim Young Kwang - Go Nan Gil
Lee Soo Hyuk - Kwon Duk Bong
Jo Bo Ah - Dok Yeo Joo
Kim Ji Hoon - Jo Dong Jin
Konu :
Annesinden başka kimsesi olmayan Hong Na Ri, annesinin ölüm yıldönümünde onun mezarını ziyaret etmek için doğup büyüdüğü şehre geri döner. Ancak mezar başında genç ve yakışıklı bir adamla karşılaşır.  Bu adamın onun evinde yaşadığını öğrenince de şok geçirir. Adam kendisini Hong Na Ri'nin üvey babası olarak tanıtır. Annesi ölmeden önce onunla evlendiklerini söyler.

Merhaba!! 
Bu dizinin ilk önce fragmanını gördüm ve çok beğendim. Kim Young Kwang'ı Pinocchio dizisinde izlemiş ve sevmiştim. Kendisini de görünce başlamaya karar verdim.  Başlarda insana senaryo bir garip gibi görünebiliyor. Buna aldanmayın derim. 
Dizi çok güzel bir enerji ile eğlenceli bir şekilde başladı. İyi de gidiyordu... Ancak bir süre sonra çok sıkılmaya başladım ve dizi gözümde  düşüşe geçti. 

İlk bölümler komedi tarzında ilerleyen dizide eğlendiğim, güldüğüm sahneler oldu. Zaten iyi bir şekilde başlayan dizi sonradan daha da gelişmesi yerine bana göre yerinde saydı hatta daha da kötüye gitti. Sakın İzlemeyin diyebileceğim tarzda bir dizi değildi dediğim gibi güzel başladı belki sonralarda düşeşe geçse bile siz benim kadar sıkılmayabilirsiniz. Ancak kesinlikle mutlaka izlemelisiniz, çok güzeldi diyebileceğim diziler arasına da giremez.

5 Ağustos 2017 Cumartesi

➤ 38 Task Force


38 Task Force / Squad 38 
Tür: Aksiyon 
Bölüm Sayısı :  16
Senarist  : Han Jung Hoon
Yönetmen : Kim Jung Min
Oyuncular :
Ma Dong Seok - Baek Sung -Il
Seo In Guk - Yang Jung Do 
Choi Soo Young - Chun Sung Hee
Song Ok Suk - No Bang Sil
Lee Sun Bin - Jo Mi Joo

Konu :
Vergi toplama bölümünün şefi'nin hayatını sorgulaması ve haksızlıklara uğramasıyla birlikte bir dolandırıcı ile tanışır ve ikili bir ekip kurarak vergi kaçakçılarını yakalamak için birlikte çalışmaya başlar. 


Ma Dong Seok / Baek Sung Il :
Vergi dairesinde tahsilat bölümünün şefidir. Dürüst bir memurdur ve yıllardır bu mesleği yapmaktadır. Artık hayatı çok monotonlaşmıştır ve çevresinde gelişen olaylardan rahatsız olmaya başlar. //
Ma Dong Seok'u  sanırım ilk Bad Guys da izlemiştim ve orada çok sevmiştim. Daha sonra Train To Busan filminde de izledim. Bu dizide de görmek beni sevindirdi. Çok başarılı bir oyuncu olduğunu düşünüyorum burada da Bad Guys daki karakterinin tam zıttı bir karakteri canlandırmış.

Seo In Guk / Yang Jung Do : 
Jung Do, çok zeki, yaratıcı, yakışıklı bir dolandırıcıdır. Gizemli bir geçmişe sahip olan Jung Do, Şef Baek'i dolandırır ancak ikili bir anlaşma yapmaya karar verir. 
Seo In Guk'da oyunculuğunu çok sevdiğim aktörlerden biri. Daha önce Reply 1997, Love Rain,  Master's Sun,  Hello Monster,  No Breathing 'de izlemiştim kendisini. Her yapımda farklı bir role giriyor ve hepsini de çok güzel canlandırıyor. Saf, utangaç bir karakteri de küstah ve zeki bir karakteri de çok güzel yansıtıyor. Bu dizide de pek bir cooldu kendisi. En sevdiğim karakterlerden biriydi.



Soo Young / Chung Song Hee 
Geçmişte yaşadığı olaylardan dolayı insanlara güveni azalmıştır. Mantığı ile hareket eden prensip sahibi bir memurdur. Şef Baek'in ekibinde yer alır.
Soo Young'u Girls Generation grubundan biliyordum. İlk defa bir dizisini izledim ve çok beğendim. Sessiz, sakin ama etkili bir kişiydi kendisi.

⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎


14 Temmuz 2017 Cuma

Yeni Dizi : School 2017


Merhaba !!  
Yeni dizi School 2017, 17 Temmuz'da başlıyor.
Bildiğiniz gibi School serisinin her bir sezonunda 
yeni konular ve yeni oyuncular görüyoruz.
Bu sezonun başrollerinde Kim Jung Hyun, Kim Se Jeong, Jang Doon Yoon var. 
Afişten anladığımız kadarıyla büyük ihtimal bir aşk üçgeniyle daha karşılaşacağız.
Açıkcası Kim Se Jeong ve Jang Doon Yoon 'u daha önce hiç izlemedim. 
Kim Jung Hyun'u afişte gördüğüm gibi tanıdım. Kendisi Jealousy Incarnate'de Gong Hyo Jin'in kardeşini oynuyordu. Çok beğenmiştim.  Çok komik, çok sevdiğim karakterlerden biriydi. 
Bu dizide de görmek beni sevindirdi. Sanırım daha izlemeden kimin tarafında olacağım belli oldu. (Ama büyük konuşmamak gerek tabii)
School 2015 büyük bir başarı yakalayınca, hikayesinden müziklerine bu kadar güzel olunca, bunun üstüne çıkabilecekler mi merak ediyorum.


Daha önce School 2013 ve School 2015'i izlemiştim. 
School 2013 deki  Lee Jong Suk ve Kim Woo Bin'in uyumu, arkadaşlıkları mükemmeldi.. 
İkisini bir dizide, bu rollerde görmekte ayrı güzeldi. Bu seride daha çok arkadaşlık ilişkisine odaklanmışlardı. Öğretmenlerde daha ön plandaydı. 

Ama School 2015 kesinlikle benim favorimdi. 
Ne kadar finali hoşuma gitmesede ve büyük bir ikinci erkek sendromu yaşasamda  (hala çok üzgünüm Yook Sung Jae) dizi çok güzel bir diziydi.  Zaten 3 oyuncuda bu diziden sonra popülerliğini arttırdılar. Haliyle School 2015 ten sonra 2017 'den beklentiler de yüksek olacak. Bakalım School 2015'in başarısını devam ettirebilecekler mi ??



1 Temmuz 2017 Cumartesi

► My Little Hero



► My Little Hero / A Wonderful Moment ◀︎
Tür: Müzikal, Dram
Yönetmen : Kim Sung Hoon 
Senaryo : Ahn Ho Gyung
Oyuncular :
Kim Rae Won - Yoo Il Han
Ji Dae Han - Young Gwang
Jo An - Sung Hee
Lee Sung Min -  Hee Suk
Lee Kwang Soo - Jung Il

Konusu :
Broadway'de sergilenecek olan müzikal bir proje için bazı müzik direktörleri seçilir ve bu direktörler bir teste sokularak müzikallerinde Kral'ı oynayacak çocuğu seçmektedirler.
Bir müzik direktörü olan Yoo Il Han (Kim Rae Won), kendini beğenmiş biridir ancak gelecek vaat eden yönetmenlerden biridir. Başarısı her şeyden önemlidir.  Bu yüzden Koçluk yapacağı çocuğunda en iyisi olmasını ister. Ancak yapılan test sonucu yarı Flipinli - Koreli  Young Gwang'ın koçu olur. Yarışmaya bir 1-0 geride başladığını düşünen Yoo Il Han, çocuğun dans konusunda da yeteneksiz olduğunu görmesi de işleri daha kötü hale getirir. Ancak zamanla ikili arasında özel bir bağ oluşur ve Yoo Il Han, Young Gwang'da özel bir şeyler görür.

                                                          ------------------------------------


Kim Rae Won filmde Broadway'de gösteri sergilemek isteyen, başarı peşinde koşan bir yönetmeni canlandırıyor. Kendini beğenmiş bir yapısı var ve kendi başarısı onun için her şeyden üste geliyor.  Bu büyük müzikali kimin sahneleyeceğine karar vermek için bir yarışma yapılıyor ve yanlış hatırlamıyorsam eğer 4 tane yönetmen belirleniyor. Bunların içinde Kim Rae Won'da var tabii ki. Sıra müzikalde başrol çocuk oyuncuyu kimin oynayacağını seçmeye geliyor. Küçük bir test/yarışma yapılıyor ve  yönetmenler, çocukların yüzlerini görmeden sadece seslerini duyarak beğendikleri sesi söylüyorlar ve çocuklarda koçlarını seçiyor. ( "O Ses" gibi)  yarı flipinli yarı koreli bir çocuğun onu seçmesi onun kabusu oluyor. 

Kim Rae Won'u severim filmin konusu da hoşuma gidince hemen izledim. Çokk güzel bir filmdi. Bence herkesin izlemesi gerek. Bir çocuğun ve bir adamın umutları ve hayalleriyle birleşen hikayelerinin yanında, Irk ve ten rengi gibi ayrımcılıkları da konu alan çokk çokk anlamlı bir film olmuş. Ama en önemlisi kendinize inandığınız sürece hiç bir şeyin karşınızda duramayacağını söylemiş...


18 Haziran 2017 Pazar

➤ Oh My Venüs !

- Oh My Venüs -

Türü : Romantik Komedi
Bölüm Sayısı : 16
Senarist : Kim Eun Ji
Yönetmen : Kim Hyung Suk
Oyuncular :
So Ji Sub - Kim Young Ho
Shin Min Ah - Kang Joo Eun
Jung Gyu Woon - Im Woo Sik
Yu In Young - Oh Soo Jin
Sung Hoon -  Jang Joon Sung
Henry - Kim Ji Young

Konu :
Dizi, çocukluğundan kalma psikolojik ve fiziksel yaraları olan, Kendini spora ve sağlığa adamış ünlü ama gerçek kimliği bilinmeyen kişisel antrenör Kim Young Ho (So Ji Sub) ile eskiden çok güzel bir kız olan fakat artık fazla kilolarıyla başı dertte olan Kang Joo Eun (Shin Min Ah) 'un ilişkisini anlatmaktadır.


Yeniden Merhaba !!
Yazın gelmesiyle romantik komedi, gençlik dizileri de çoğalmaya başladı. Bu tarz diziler izlemek isteyenler içinde  Oh My Venüs çok güzel bir örnek olur. İzleyeli baya oldu ama ne yazık ki daha yeni yorumu yazabiliyorum
Bu diziyi izlemediyseniz sanırım söyle açıklayabilirim, Hani çok severek, sıkılmadan izlediğiniz, sizi etkisi altında bırakan romantik komediler olur ya. Sıradan, zaman geçirmek için izlediğiniz romantik komediler değilde yeni bölümü iple çektiklerinizden. Heh! işte bu dizi tam da o. 
Konuda da yazdığı gibi çok değişik bir hikayesi yok ancak başrolde Shin Min Ah ve So Ji Sub var....
Hikaye daha önce  bildiğimiz tarzda bir hikaye gibi gözükebilir ama izlediğiniz diğer yapımlardan ayıran özellikleri var. 

➡︎ Bunlardan en önemlisi So Ji Sub ve Shin Min Ah uyumu...



So Ji Sub'u da Shin Min Ah' ıda çokk çokk severim. İkisi de favori oyuncularımdan. Yani bu ikilinin dizide partner olacaklarını öğrendikten sonra, direk izleyeceğim bir dizi haline gelmişti zaten.  Ama bunun haricinde ikilinin aşırı güzel ve doğal bir uyumları var birbirleriyle. Bunu dizide de net bir şekilde görebiliyorsunuz.  (Belki de zaten daha önceden arkadaş olmalarının ve önceden bazı markaların yüzü olarak birlikte çalışmış, reklamlarda yer almış olmalarının da etkisi vardır.)


➡︎ Bir diğer özelliği tabii ki So Ji Sub karizması... 
⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

10 Mayıs 2017 Çarşamba

Yeni Dizi : Suspicious Partner / Watch Out For This Woman


Çok mutluyuum !! İlgi çekici bir dizi daha !  Geç bir tanıtım olacak ama iyi tarafından bakalım, bugün dizi başlıyor :)
Bir Ji Chang Wook hayranı olarak K2 'nun etkisini hala tam olarak üzerimden atamamışken, fazla arayı açmadan tekrar bir dizi yapması beni çok sevindirdi. Sanırım bu dizinin diğer dizilerinden en büyük farkı Romantik Komedi türünde olması. Ji Chang Wook bir röportajında sürekli aksiyon konulu dizilerde, o tarz rollerde oynadığını belirtmişti. Bunu değiştirmek ve daha farklı bir rolle izleyicinin karşısına çıkmak istiyormuş. (Gerçi biz bundan şikayetçi değildik, aksiyon rollerine çok yakışıyor kendisi :)) İstediği de olmuş yeni dizisi çok eğlenceli bir romantik komediye benziyor. Başrolde ona Nam Ji Hyun (Shopaholic Louis, What Happens To My Family, Angel Eyes) eşlik ediyor.  
Dizinin konusuna gelirsek ;
Yetenekli bir avukat olan No Ji Wook (Ji Chang Wook ) ve bir stajer, avukat olmaya çalışan Eun Bong Hee (Nam Ji Hyun) 'nin  peşine hafıza kaybı yaşayan bir katil düşer. İkili  bu sırada zamanla birbirlerine aşık olurlar. 
Umarım çok eğlenceli ve güzel bir dizi izleriz. Yeni dizimiz hayırlı olsun ! 
İzledikçe beğenip, beğenmeyeceğimizi göreceğiz :)


Herhalde bu fragman gördüğüm en iyi fragmanlardan biri olabilir :)
Goblin izleyenler bilir !!
Bir Goblin parodisi karşınızda :)

23 Nisan 2017 Pazar

➤ Oh My Ghost


- Oh My Ghost - 
Tür : Romantik Komedi, Fantastik
Bölüm Sayısı : 16
Oyuncular :
Park Bo Young -  Na Bong Sun 
Jo Jung Suk - Kang Sun Woo
Kim Seul Gi - Shin Soon Ae
Lim Ju Hwan - Choi Sung Jae
Kwak Si Yang - Seo Joon
Park Jung Ah - Lee So Hyeong 
Shin Hye Sun - Kang Eun Hee
Kang Ki Young - Heo Min Soo
Konu :
Çocukluğundan beri hayaletleri görebilen Na Bong Sun ( Park Bo Young) içine kapanık, çekingen ve kendine güvensiz biridir. Aynı zamanda ünlü bir restoranda Şef'in ( Jo Jung Suk) yardımcısıdır. Bir gün çekici bir hayalet olan Shin Soon Ae ( Kim Seul Gi ) tarafından ele geçirilir.  Tamamen farklı davranmaya başlayan Na Bong Sun, Şef'in dikkatini çekmeye başlar.


Bu diziden sonra büyük ihtimalle Jo Jung Suk'u ne zaman görseniz Şefff ! diyeceksiniz.
Master's Sun'ı izledikten sonra bu tarz dizilere ilgi duymamak elde değil tabii. Hele kadrosu da böyle güzelse.. (Tabii ki Master's Sun'ın yeri çokk çokk ayrı.) Zaten uzun bir yazı olabilir bu yüzden sanırım enn iyisi hiç uzatmadan başlamak : 

 ➡︎  Park Bo Young'u ilk olarak A Werewolf boy' da izlemiştim ve beğenmiştim. Bu dizide ise tek kelimeyle harika bir oyunculuk sergilemiş. Hem ezilerek büyümüş, yalnız, içine kapanık Bong Sun'u hemde enerjik, cesur, çekici Soon Ae tarafından bedeni ele geçirilmiş Bong Sun'u çok güzel bir şekilde yansıttı.
Jo Jung Suk 'a olan hayranlığım ise bu dizi de başladı :) Gözlerinizi ayıramayacaksınız diyebilirim ! Park Bo Young ile de çok yakışmış, çok tatlı bir çift olmuşlar. 


⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

15 Nisan 2017 Cumartesi

Yeni Dizi = RULER : MASTER OF THE MASK




Tarihi drama sevmem ve genelde izlemem. Ama son zamanlarda sevdiğim oyuncuların olmasıyla, dizilerin beğenilmesiyle ve önerilmesiyle  izlediğim tarihi dramalar oldu.  (Bakınız : Moonlight Drawn By Clouds   )
Bu dizide başlamamasına rağmen sürekli karşıma çıkıyor.  Başrol oyuncuları  Yoo Seung Ho, Kim So Hyun ve Kim Myung Soo ( L ).  3'ünü de daha önce izledim ve çok büyük bir sevgim olmasa da kendilerini beğenirim.  Yani bu diziye de bir bakmayı düşünüyorum. Umarım beğenir ve devam ederim. 

Dizi 10 Mayıs'da başlıyor.
Joseon Hanedanlığı döneminde geçen dizi veliaht bir prens ( Yoo Seung Ho) ile Veliath prensten intikam almak isterken ona aşık olan bir kızın (Kim So Hyun) hikayesini anlatıyor.
(Bu olay aklıma Hürrem 'i getirdi :))



 Dizinin kaç bölüm olucağını bilmiyorum. Türü hem dram hem tarihi olunca dizi beni bir süre sonra bayabiliyor. Sıkılabiliyorum. Burada beni heyecanlandıran bir etkenin olması gerekiyor, sürükleyici olaylar olmalı. Bu yüzden çok büyük bir beklenti içerisinde değilim ama umarım güzel bir dizi olur ve bizde keyifle izleriz !! :)

14 Nisan 2017 Cuma

Yeni Dizi : MAN X MAN







 Yeni dizilere bakmak, güzel, bizi heyecanlandıran yapımlar görmek her zaman sevinç kaynağımız!! İşte beni heyecanlandıran yeni bir dizi; Aksiyon, Romantik türündeki  bu yeni dizi 21 Nisan da başlıyor.  Dizi hakkında yeni bilgilerde gelmeye devam ediyor.

Man X Man dizisinin başrollerinde,  Park Hae Jin, Park Sung Woong, Kim Mi Jung var. 
Aynı zamanda Chae Jung An, Jeong Man Sik, Lee Si Un da dizide yer alıyor.


Ünlü bir oyuncu olan (Park Sung Woong) Yeo Woon Gwang, popüler bir yıldızdır ancak sırlarla dolu bir adamdır. Kim Sul Woo (Park Hae Jin)  ise çok başarılı bir ajandır ve Yeo Woon Gwang 'ı korumakla görevlendirilir. 
(Kim Min Jung) Cha Do Ha ise Yeo Woon Gwang'ın en büyük hayranıdır.

Park Hae Jin'i ve Park Sung Woong'u severim. Haliyle ikiliyi birlikte görmek beni sevindirdi. 

Ancak Kim Mi Jung'u daha önce hiç izlemedim. Fragmandan vs. gördüğüm kadarıyla da pek beğenmedim. Yine de diziyi izlemeden kesin konuşmak istemiyorum. 



Fragmana baktığımızda komik sahneler direk dikkat çekiyor. Aynı şekilde aksiyon sahneleride. Bakalım güzel bir yapım olucak mı ? Bekleyelim ve görelim .. 

10 Nisan 2017 Pazartesi

➤ Please Come Back Mister !



- Please Come Back Mister / Goodbye My Beloved One -
Türü : Dram, Fantastik , Komedi
Bölüm Sayısı : 16
Oyuncular : 16
Rain - Lee Hae Joon
Oh Yeon Seo - Hong Nan
Lee Min Jung - Shin Da Hye
Choi Won Young  - Cha Jae Gook
Lee Ha Nui - Song Yı Lıan
Yoon Park - Jung Jı Hoon
Kım Soo Ro - Han Kı Tak
Kım In Khon - Kim Young Soo
Lee Tae Hwan - Choi Seung Jae
Konusu :
İşine çok düşkün biri olan mağaza müdürü Kim Young Soo ve karanlık geçmişine rağmen yeni bir hayat kurmuş, Han Ki Tak aniden ölür. Ani ölümleriyle şaşkına dönen ikili dünyada işlerinin bitmediğini, birçok yanlış yaptıklarını farkeder.  Kim Young Soo, Lee Hae Joon'un(Rain) vücudunda , Han Ki Tak ise Hong Nan (Oh Yeon Seo ) adında bir kadının vücüdunda dünyaya yarım kalan işlerini tamamlamaları için geri gönderilir. Ancak kısıtlı süreleri vardır, ve tanıdıklarına gerçek kimliklerini söylemeleri kesinlikle yasaktır.



 Öncelikle söylemeliyim ki dizinin konusu güzel ve değişik bir konu. Ölen iki adamın cennete giden trenden atlamasıyla , biri yakışıklı bir erkek olarak biri  güzel bir kadın bedeninde dünyaya geri döner. Ki bu güzel ve eğlenceli bir fikir. 
Böyle bir konuyla 1-0 önde başlayan dizi sempatikliğiyle, ters köşeleriyle ilerlemeye devam etti. 
İlk bölümler biraz yavaş başladı ancak Komedi tadında ilerleyen dizi çok eğlenceli ve komik bir hal aldı.(Başta tabii ki)
Daha sonradan beklemediğim bir şekilde gizem işin içine girdi ve ters köşe olduğumuz birçok konu ortaya çıktı. Bu da dizinin güzel yanlarından biriydi. Hem güldürdü hem meraklandırdı hem de bolca göz dolduran dokunaklı sahneler vardı. Yani diziyi beğendim çok sempatik,çok tatlıydı.
⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

18 Mart 2017 Cumartesi

➤ Moonlight Drawn By Clouds


- Moonlight Drawn By Clouds / Love İn The Moonlight -
Türü: Tarihi, Romantik Komedi
Bölüm Sayısı : 18
Oyuncular :
Park Bo Gum - Veliaht Prens
Kim You Jung - Hong Ra On
Jinyoung - Kim Yun Seong
Kwang Dong Yeon - Kim Byung Yeon
Chae Soo Bin - Jo Ha Yeon
Heo Jung Eun - Prenses
Konu :
Hong Ra On (Kim You Jung), kadın olduğunu gizleyerek erkek kılığında  yaşayan, erkeklere kadınlar hakkında tavsiyeler vererek onları bir araya getirmeye çalışan biridir.Bir gün müşterisi için yazdığı aşk mektubu aracılığı ile  Veliaht Prens (Park Bo Gum) ile tanışır ancak onun prens olduğundan habersizdir. 

Genelde tarihi dizileri pek sevmem. İzlemeden önce baya bir ertelerim buda o dizilerden biriydi aslında. Konusunda erkek kılığına giren kız klişesinin olmasıda diziye sıcak bakmamı pek kolaylaştırmıyodu. Ama yine de aklımdaydı çünkü dizide Park Bo Gum vardı...
Bu yüzden başladım ve ertelediğime pişman oldum çünkü çok güzel, çok tatlı bir diziydi. 





Kızımız Hong Ra On,  küçüklüğünden beri erkek kılığında yaşıyor. Çöpçatanlık yapıyor ve bu sırada işlerin karışmasıyla veliath prensimizle tanışıyor. Hatta tanıştıkları ilk gün sonunda onu bir çukurda bırakarak oradan uzaklaşıyor :) Borçlarından ötürü harem ağası olması için saraya satılıyor ve burada prensimizle karşılaşıyor ancak onun prens olduğunu bilmiyor. 
Aynı zamanda geçmişi hakkında bilmediği çok şey var, hala annesini bulma umudu ile yaşıyor. Ve kendini hiç olmaması gereken bir yerde buluyor. /// Sanırım Kim You Jung 'u bu dizide ilk defa izledim ve çokk beğendim. Kendisi güzel, oyunculuğu güzeldi. Park Bo Gum ile ise çokk çokk yakıştırdım.




Geçmişte halk,  krala isyan ettiği için kralın sağlık durumu çok iyi değil, bu yüzden hep korkar durumda. Kraliçe ise bir çocuk doğurup kendi çocuğunu tahta geçirmek istiyor çünkü yıllar önce vefat eden kraliçenin oğlu olan Veliath Prensimiz ile hiç anlaşamıyorlar.. Yani ortada bir taht savaşı da var aslında. 

Veliath prensimiz ise bunun tam ortasında. Annesini keybetmenin acısıyla büyümüş bir prens kendisi. Kızımız ile tanıştığında onu erkek sanıyor fakat zamanla ondan hoşlanmaya başlıyor. /// Gelelim Park Bo Gum 'a kendisinin tam bir mimik ustası olduğunu söylesem sanırım abartmış olmam.. Mükemmeldi. Karakteri çok güzel canlandırmış, zaten Kim You Jung ile olan kimyalarıda çok iyiydi. Adam full mimikleriyle konuşuyo bildiğin, gülüşü ayrı tatlı kendisi ayrı tatlı. Dizi sırf Park Bo Gum için bile izlenir...  Sanırım bu yazımda Park Bo Gum'u boll boll görüceksiniz.  :) 

Dizide olan diğer önemli karakterlerden biri de Veliaht prensin küçüklüğünden beri arkadaşı ve koruması olan Kim Byung Yeon (Kwang Dong Yeon ) Prensin en yakın arkadaşı, tek güvendiği insan diyebiliriz. Aralarındaki Bromance ise çok güzeldi !! Bu arkadaşlık diziyi güzel kılan etkenlerden biriydi. 
Kim Byung Yeon, prensin hep yanında olarak ona destek oluyor daha sonra hayatlarına Hong Ra On'un girmesiyle bu ikiliyi korumaya başlıyor ancak hepsinin hayatı değişiyor. Çünkü onunda herkesten gizlediği, özellikle prensten gizlediği bir sırrı var.

⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

➤ Healer !!

- Healer - "Şifacı"

Tür : Romantik Komedi, Aksiyon
Bölüm Sayısı : 20
Senarist : Song Ji Na
Yönetmen : Lee Jung Sub
Oyuncular :
Ji Chang Wook - Seo Jung Hoo
Park Min Young - Chae Young Shin 
Yoo Ji Tae - Kim Moon Ho
Kim Mi Kyung - Hacker

Konu :
Kim Moon Ho (Yoo Ji Tae) geçmişten gelen sırları olan, çok ünlü bir muhabirdir. Chae Young Shin (Park Min Young) ise büyük hayalleri olan bir internet muhabiridir. İşinde en iyi olan Healer'ın (Ji Chang Wook) kimliği kimse tarafından bilinmemektedir ve Üçlünün yolu Healer'a verilen bir iş sayesinde kesişirken, Young Shin Healer'ın dikkatini çeker sahte bir kimlik ile Young Shin'in hayatına dahil olan healer, büyük bir davanın ellerine geçmesi ile Young Shin ve Kim Moon Ho ile birlikte çalışmaya başlar.


"Şifacı" lakaplı bir Jung Hoo, babası ve annesi olmadan büyür. Babasının arkadaşı olan bir adam tarafından Healer olarak yetiştirilir. İşinde en iyisi olarak bilinir ancak kimliğini kimse bilmemektedir. Yalnız bir hayat yaşamaktadır ve sadece  Ajumma diyerek seslendiği  hacker patronu ile iş yapmaktadır. En büyük hayali bir gün bir ada alıp orada yalnız yaşamaktır. Ancak bir müşterisi bir kızı aramaktadır ve  DNA örneği alması için iş verilir. Ve bu iş ile her şey değişir. 
Chae Young Shin, magazin bölümünde çalışan bir internet muhabiridir. Çok ünlü bir haber muhabiri olmak istemektedir. Ve Kore 'de çok ünlü bir muhabir olan Kim Moon Ho 'ya hayrandır. Babası onu evlat edinmiştir ve küçük yaşta geçirdiği travma sonucu küçüklüğüne dair bir şey hatırlamamaktadır. Bir gün birinin onu takip edip tırnağını kesmesi ile büyük bir şok yaşar. Daha sonra bu kişinin Healer olduğunu anlar ve ona ilgi duymaya başlar.
Yoo Ji Tae,  küçüklüğünü abisi ve arkadaşlarıyla, onları izleyerek, onlarla birlikte geçirmiştir.
Geçmişinden gelen bir vicdan azabı çekmektedir. Healer'dan bazı kızları araştırarak DNA örnekleri almasını ister ve sonunda aradığı kızı bulur. Şimdi büyük ikilemler yaşayacaktır.

Dizi çok akıcı bir şekilde başlıyor ve kurgusu çok güzel. Çok fazla spoiler vermek istemiyorum oyuzden fazla ayrıntıya inmemeye çalışıcam. 
İlk bölümlerde ara ara geçmişe dönerek 5 arkadaşın hikayesini anlatıyor. Bu 5 arkadaşın içinde ise Kim Moon Ho 'nun abisi ve eşi de var. Ancak bu 5 arkadaş bir süre sonra dağılıyor hatta bazıları ölüyor. 

Kim Moon Ho geçmişten gelen bir olayı saklamaktadır, artık bunun vicdan azabına dayanamaz ve bu olayı çözmek, vicdanını rahatlatmak ister. Fakat bu işi kimsenin bilmesini istemez ve bu yüzden Healer ile anlaşır. Aradığı kızı bulmasıyla olaylar gelişir ancak bir süre sonra Healer 'ında geçmişlerinin bir parçası olabileceğini farkeder. 
Healer'ın kızı izlemek istediği için, kıza daha yakın olmaya karar verir ve kılık değiştirerek utangaç, saf bir muhabire dönüşerek kızın yanında işe başlar. Hakkını vermek lazım Ji Chang Wook bu dizide kılıktan kılığa girdi sürekli ve hepside çokk yakıştı :)

Bu 3 kahraman bir süre sonra birlikte çalışarak geçmişlerini aydınlatmaya ve gerçekleri ortaya çıkarmaya başlar. 

  ⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

6 Mart 2017 Pazartesi

➤ The Master's Sun


- The Master's Sun -
Türü : Fantastik, Gerilim, Romantik Komedi, Dram
Bölüm Sayısı : 17
Senarist : Hong Jung Eun , Hong Mi Ran
Yönetmen : Jin Hyeok
Oyuncular :
So Ji Sub - Joo Joong Won
Gong Hyo Jin - Tae Kong Sil
Seo In Guk - Kang Woo
Kim Yoo Ri - Tae Yi Ryung
Konusu :
Hayaletleri görebilen Kong Sil, bu aniden ortaya çıkan korkutucu hayaletler yüzünden normal bir yaşam süremez ve sürekli tedirgin yaşar. Bir gün Bir alışveriş merkezinin sahibi olan Joo Joong Won ile karşılaşır ve ona dokunduğunda hayaletlerin ortadan kaybolduğunu farkeder.  
Rahat yaşayabilmek için Joong Woon'un peşinden ayrılmamaya karar verir.

Bir dizi yorumu dahaa, ama nasıl bir dizii ??
Efsane Bir Dizi!! başka özetleyecek bir cümle bulamıyorum. İzleyeli çok olsa da hala unutamadıklarımdan ve bahsedilmesi gereken bir dizi.. 2013 yılında yayınlanmasına rağmen hala ne güzeldi diyorum :) Eğer izlemeyen kaldıysa, hiç durmasın hemen başlasın, İzleyenlerde bu diziyi tekrar görmekten dolayı sevineceklerdir bence :) Gelelim hikayemizin kahramanlarına ...❣

⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎

21 Şubat 2017 Salı

★ 2016 'nın "En" leri #2 ★

➤ Bir gecikmiş yazı daha ! :) Daha önceki yazımda 2016'nın en beğendiğim dizilerini yazmıştım.
Şimdi ise daha derine inip, benim açımdan 2016'nın çiftlerini  ve aralarındaki kimya ile beni etkileyen bromanceleri paylaşmak istedim. Malum ikisi açısından da bol bir seneydi :)

 ❋ 2016 'nın Çiftleri 

▻ Lee Min Ho - Jun Ji Hyun            // The Legend Of The Blue Sea   

▻ Gong Yoo - Kim Go Eun              //  Goblin 


▻ Lee Dong Wook - Yoo In Na        //  Goblin  


▻ Jin Goo - Kim Ji Won                  // Descendants  Of The Sun 


▻ Song Joong Ki - Song Hye Kyo   //  Descendants Of The Sun 

▻ YoonA - Ji Chang Wook             // The K2 

▻ So Ji Sub - Shin Min Ah            // Oh My Venüs 

▻ Gong Hyo Jin - Jo Jung Suk -   //  Jealousy Incarnate 

▻ Han Hyo Joo - Lee Jong Suk     //  W 

▻ IU - Lee Joon Gi                         //  Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo 

▻  Park Bo Gum - Kim Yoo Jung    // Moonlight Drawn By Clouds






❋ 2016 'nın Bromance 'leri // En İyi Arkadaşlıkları 

⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎



Yeni Dizi : STRONG WOMAN DO BONG-SOON









Strong Woman Do Bong Soon adlı yeni dizi, Fiziksel olarak çok güçlü bir kadın olan Do Bong Soon (Park Bo Young) ile  bir oyun şirketinin Ceo'su olan An Min Hyuk (Park Hyun Sik), arasında geçiyor. Ji Soo ise dizide çaylak bir dedektifi canlandırıyor. 
Romantik Komedi türündeki bu dizi, 24 Şubat 2017'de başlıyor.  

Bu aralar güzel bir romantik komedi arayışında olmam beni bu diziye daha da çok itiyor. Dizinin Fragmanı ve konusu da çok hoşuma gitti. Oyuncular ise büyük etken ! 
Park Hyun Sik en son dizisi Hwarang'da mükemmeldi ve Hwarang'ın bu hafta bitmesiyle yeni dizisi başlıyor , hiç hız kesmemiş anlayacağınız. 
Park Bo Young' u da daha önce Oh My Ghost, Hot Young Bloods ,  A Werewolf Boy gibi yapımlarda izlemiş ve sevmiştim zaten. 
Şöyle,  Efsane bir romantik komedi izlesek hiç fena olmaz !!
Heyecanlı ve Umutluyum !

Diziden yayınlanan görüntüler arasında en dikkat çeken bu sanırım :) Acaba  Ji Soo ile Park Hyun Sik arasında bir düşmanlık mı göreceğiz yoksa bir Bromance mii ?♥︎


Bu ikili de birbirlerine çok yakışmış sanki :)

Diğer Görüntüler  :

8 Şubat 2017 Çarşamba

★ 2016' nın "En" leri #1 ★


Aslında bu yazıyı çok  daha erken yazmayı planlıyordum biraz  geç olduğunun farkındayım ama ne yazık ki zamanım olmadı. 

 Kısmet bugüneymiş :)
İnşallah 2017 yılında hepimiz barış,huzur,sağlık görürüz ve umarım tüm dilekleriniz gerçek olur. 

Gelelim konumuza.. 2016 yılı dizi sektörü açısından başarılıydı diye düşünüyorum.Çok fazlada uzatmadan sadede geliyorum ve söylüyorum :
İşte benim için 2016'nın Enleri:



EN İYİ DİZİ  

- DESCENDANTS OF THE SUN 



Toplam 16 bölümden oluşan dizi, Hem oyuncularıyla hem senaryosuyla 2016 yılına damgasını vuran bir diziydi. 2 Çiftiyle, karakterler arasındaki ilişkilerle ve olaylarıyla dilimizden düşmedi. Hem bol bol güldük hem de ağladık sayesinde.Sevmeyenler olucaktır tabiki fakat çok büyük bir kitleyi etkilediği ve 2016 da en çok konuşulan dizi olduğu kesin bir gerçek.
İncelemek için : Descendants Of The Sun


EN İYİ AKSİYON DİZİSİ 

- THE K2


16 bölümden oluşan Yoona ve Ji Chang Wook'un başrollerinde olduğu dizi benim için kesinlikle 1 numaralı aksiyon dizisiydi. Aksiyonu bol ve kaliteliydi. Ji Chang Wook baya bir çaba sarfetmiş bu sahneler için belli. Ama kesinlikle değmiş !! Yoona ile olan uyumları ise çok güzeldi. Yani aksiyonun yanında çok güzel bir aşk da izledik. Bu tarz dizileri seviyorsanız kaçırmayın derim !


EN İYİ FANTASTİK DİZİ 

-  W - TWO WORLDS


Oyuncularıyla, farklı senaryosuyla  bu yılın en çok konuşulan dizilerinden biriydi W.
Lee Jong Suk ve Han Hyo Joo başroldeydi.Bence roller için başka birileri düşünülemezdi, çok uymuşlardı karakterlere, Lee Jong Suk gerçektende bir çizgi romandan fırlamış gibi :) Aynı zamanda ikili birbirlerine de çok yakışmış, sayelerinde çok güzel sahneler izledik.İlk bölümden itibaren sizi şaşırtarak devam eden, sürekli heyecanlandıran, sürükleyici ve ilginç senaryosuyla bu dizi mutlaka izlenmeli bence.
İncelemek için :  W/ Two Worlds

⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎